Jan Cunen Museum -Oss
Tijd om de Museumjaarkaart weer eens te gebruiken dachten we zondag. ‘Helaas’, Museum Jan Cunen is altijd gratis toegankelijk.

Franz Ziegler

Daar kan het niet aan liggen dat we de derde en vierde bezoeker aan de tentoonstelling van het werk van Franz Ziegler waren. Aan Franz’ werk lag het ook niet. Een mooie overzichtstentoonstelling van deze beroemde fotograaf uit de pioniersperiode van de fotografie.

Ziegler was een photoshopper avant la lettre, want hij toverde prinses Juliana indertijd van een mollige jonge dame om in een glamoureuze prinses. Ziegler was een picturalist, hij bewerkte zijn foto’s, desnoods met de schilderkwast.

Hij is vooral bekend geworden van zijn staatsieportretten van de koninginnen Emma, Wilhelmina en Juliana. Hij portretteerde echter veel beroemde tijdgenoten.

Jan Cunen Museum - Oss

In de kantine (daar valt nog wel geld te verdienen door het museum, d.w.z. mits er personeel aanwezig is) hingen bovenstaande affiches, waarin aids bij enkele een terugkerend thema was.

Trouwzaal in Jan Cunen

Ook mooi was de door Fransje Killaars ingerichte trouwzaal. Zie de webstek van het museum voor meer info. Er liggen ambituze plannen om het museum onder te brengen in nieuwbouw onder de oude sheddaken van de Bergoss-fabriek. Gezien de kosten is het lang niet zeker of het doorgaat, maar ik ben er zeker van dat Oss er een trekker bij krijgt.

This Post Has One Comment

Geef een reactie