In Phnom Penh na een vlucht met hindernissen

Gistermiddag ben ik veilig geland in Phnom Penh. Geluk bij een ongeluk aan boord; apartement mét hondje in Phnom Penh.

Heel veel valt er nog niet te vertellen, ik moet me de komende dagen gaan installeren.

Is er een dokter aan boord?

De vluchten verliepen voorspoedig, ik heb zelfs voor het eerst wat geslapen. Misschien lag het aan het tijdstip. Mijn achterbuurman heeft de vlucht hopelijk overleefd. Halverwege werd hij niet goed en een paar uur voor de landing werd er omgeroepen of er misschien een arts in het vliegtuig was.

Bij aankomst in Bangkok moest iedereen blijven zitten en kwam er een medisch team van de luchthaven binnengesneld, met defibrillator en al. Later hoorde ik dat de man ‘geluk’ had: er was een cardioloog aan boord, blijkbaar had de man hartproblemen gekregen.

Apartement in Phnom Penh – met hondje

Het geboekte appartement bleek een kamer in een privé-appartement te zijn. Dat stond niet duidelijk genoeg op de webpagina. Het is in ieder geval rustiger dan op mijn oude stek, maar ik heb nu helemaal geen uitzicht meer, als ik de blinde muren niet meetel. Wel mag ik gebruik maken van de keuken van de eigenaar.

foto

De eigenaar heeft een hondje – een overenthousiaste minipoedel – die overdag opgesloten is in zijn slaapkamer of ergens anders vertoeft. Maar ik trof wel een onsmakelijke verrassing in de keuken vanochtend: twee plasjes en twee drolletjes (ook mini, dat wel). Helaas heb ik voor drie weken geboekt en betaald, dus als ik mijn fiets heb opgehaald, ga ik rap op zoek naar iets anders.

Hierboven de enige nieuwe foto tot nu toe. Hieronder de foto’s van voorgaande bezoeken aan Phnom Penh. Alle foto’s vind je onder de snelkoppeling onderaan.

Russian Market - Phnom Penh

Geef een reactie