Het moet echt niet veel gekker worden. Nu wordt de Hiv Vereniging Nederland (HVN) beschuldigd van het promoten van onveilige seksfeestjes. Wat is er aan de hand?

 Minister Klink dreigt de subsidie aan de Hiv Vereniging te stoppen en een andere subsidiegever heeft de opdracht gegeven om de hele webstek te screenen volgens hun eisen. Het verhaal gaat zo wel heel erg een eigen leven leiden:

De Hiv Vereniging Nederland heeft vrijdag 1 juni na 17.00 uur de opdracht van Fonds PGO (één van haar subsidiegevers) gekregen om al haar informatie te screenen volgens een aantal door hen opgestelde eisen. Mocht de HVN hier binnen één avond niet aan voldoen dan zal de subsidie per onmiddellijke ingang worden stopgezet.

Deze eis geeft de HVN geen tijd en mogelijkheid om hierover met hen in gesprek te gaan en is tevens technisch onmogelijk. Om die reden is besloten de website van de HVN tot nader order te sluiten. Ook onze afdelingen en secties wordt gevraagd om dit per onmiddellijke ingang te doen. Op dit moment voeren wij enkel de verklaring zoals die eerder deze dag door de HVN is uitgegeven. Na het weekend informeren wij u hier nader.

Ook de webstek van de groep binnen de HVN waar het allemaal om te doen is (Poz and Proud), is uit de lucht gehaald. Je moet je nu eerst uitgenodigd zijn om hem te bekijken. Henk Krol roept in een column op tot ‘zelfreiniging’ binnen de HVN. Maar enkele lezers reageren verontwaardigd dat op de (toen nog leesbare) webstek van Poz and Proud niets te vinden was over onveilige seksfeesten. Ook werd er volgens hen op de bijeenkomsten geen reclame voor gemaakt. Inmiddels ligt ook de webstek van de GayKrant eruit.

Wat is er aan de hand (in dit land)?

Geef een reactie