Hiv-vaccin: weer slechte uitslagen

Vanmorgen belde vrij onverwachts de internist met de laatste uitslagen. Ik had een telefonische afspraak op woensdag staan. Geen goed nieuws.

Dit keer was de virale lading weer gestegen (> 100.000),  en de weerstand gezakt (290 CD4-cellen). Nog voor ik naar adem kon happen deelde ze mee dat bij nog zo’n uitslag gestopt wordt met de studie en ik weer aan de pil moet.

Beetje beduusd legde ik neer, maar het deed me allemaal niet veel. Afweermechanisme van de geest zei een vriendin me laatst. Ik denk het ook. In elk geval weer helemaal terug bij af. Toen ik een half jaar geleden stopte met de medicatie zakte het ook zo ver terug maar nu vinden ze het blijkbaar welletjes. Het experimentele vaccin werkt in elk geval bij mij niet naar behoren, zo veel is duidelijk. En nog durf ik niet te voorspellen of ik 2008 weer met pillen moet beginnen. Wie weet gaat het in één keer wel werken, gezien het grillige kun je nooit weten.

Echt gevaar loop op zogenaamde opportunistische infecties loop ik nu niet, maar mijn weerstand zit wel onder het niveau waar normaalgesproken met medicatie wordt begonnen.

This Post Has 2 Comments

  1. OOOOOOOOOOOO Sh*t!!!

    Waneer wordt er weer getest ?

    Dikke knuffel ,

    Monique

  2. Ja, jammer hè. Volgende week woensdag mag ik weer naar Rotterdam, en dan een paar weken geduld (feestdagen vallen net in die periode) voor de uitslagen.

Geef een reactie