Geen crisis in Brabant

In Vlaanderen kan het wel...
Crisis of geen crisis? Vorige week mochten we nog hopen op een spannende vergadering van Provinciale Staten aanstaande vrijdag.

Crisis in coalitie?

Het Brabants Dagblad repte vorige week nog van een crisis binnen de coalitie, altijd spannend. Gisteren vergaderden de fracties en het CDA trekt haar steun voor gratis openbaar vervoer in. En de PvdA slikt waarschijnlijk het verlies van een kroonjuweel.

Het enige spannende onderwerp vrijdag zijn de Waterschapsverkiezingen nog. De PvdA, bij monde van bloggende collega Annegien Wijnands, stelde zich principieel op voor meer ‘geborgde zetels’ voor natuurorganisaties. Lees haar bijdrage, de SP staat op hetzelfde standpunt. Bij mijn maiden speech haalde een motie het maar net niet, vanwege enkele afwezigen. Nu de PvdA op één lijn met de oppositie zit, hoeven mar een paar VVD-ers of CDA-ers afwezig te zijn en we hebben een meerderheid. Vandaar dat ik er alles aan zal doen om er vrijdag bij te zijn.

Openbaar vervoer

Maar terug naar het openbaar vervoer. Hoe het allemaal zo gekomen is is me nog een raadsel. Ergens bij een vergadering van Provinciale Staten heeft mijn collega Ehssane Gounou van de PvdA een ander voorstel ingediend, wat er toe leidde dat Gedeputeerde Staten hun voorstel voor pilootprojecten met gratis ov introk. Met als uiteindelijk gevolg dat het hele gratis ov nu weer van de baan is. Volgens fractievoorzitter John Arkes van de PvdA komt er een compromis dat de nederlaag verzacht. Lees het in het Brabants Dagblad. Ik ben benieuwd wat er vrijdag uit de hoge hoed wordt getoverd.

Hier kun je nog eens de SP-visie lezen. Soms win je wat, soms verlies je wat, zo gaat dat in de politiek. Maar jammer blijft het wel.

This Post Has 2 Comments

 1. Erg jammer ja.We waren er heel blij mee geweest.

  Hier in Eindhoven hebben we nu een jaar zoiets gratis vervoer [pasje met foto] voor kinderen tot 12 jaar.helaas alleen de kinderen die inwoner van Eindhoven zijn. Onze Europa Kinderhulp vakantiekinderen mochten niet gratis met de bus afgelopen zomer.
  nadeel van alleen de kinderen gratis is wel dat mensen die minder draagkrachtig zijn dan toch nog weinig gebruik zullen maken van de bus omdat de ritprijs voor volwassen behoorlijk aan de prijs is.

 2. Heyyy Ron,

  Het zal zeker spannend worden en je bent vast erg benieuwd naar mijn maidenspeech 😉 Ach ja, het is nog even wachten..Denk dat de waterschappen spannender kunnen zijn hihi

  Tot vrijdag!

  P.s: ik heb me overigens altijd voor gratis doelgroepen ingezet 😉

Geef een reactie