Vanmiddag was in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam de conferentie van EVO over Cradle 2 Cradle. Interessant, vermoeiend, veel steenkolenengels en heel veel grijze pakken. En veel mooie woorden over duurzaamheid natuurlijk.

De oude fabriek van Van Nelle is een prachtlocatie voor congressen, dat hebben blogvolgers al eerder gelezen. Nu dus voor het EVO-congres. Eerst maar eens de keuze voor de spreektaal. Het overgrote deel van de aanwezigen was Nederlands, maar de zakentaal is Engels, dus het congres en verder iedereen moest zich in het Engels uiten. Dan valt pas op hoe belabberd het gesteld is met het taalgevoel van ons Nederlanders. Op een enkele uitzondering na was het niet om aan te horen.

Veel mensen zijn afgekomen op de naam Michael Braungart was mijn inschatting (ik ook moet ik bekennen). En ik heb nog veel te leren op dit punt. Ik heb gemerkt dat als het op C2C aankomt, het oude denken erg hardnekkig is. Om een voorbeeld te noemen: groei ís helemaal geen bedreiging voor het milieu, als je maar zorgt dat alles wat we produceren opnieuw gebruikt kan worden. Het zij in de biosfeer, het zij in de technosfeer. Kort samengevat: afval = voedsel. 

 

Ik kom er op een later tijdstip uitgebreider op terug. Ondanks enkele boeiende sprekers, had ik op een gegeven moment moeite mijn ogen open te houden. Dat zegt meer over mijn conditie dan over het onderwerp.

Vandaar dat ik me nu op de bank nestel en ga kijken of ik heel veel van mijn soap Thuis heb gemist. Morgen is er namelijk weer een dag. Alweer naar Rotterdam, dan voor een controle naar het ziekenhuis.

This Post Has One Comment

  1. Ik ben jaloers op je dat je er naar toe kon! Ik had helaas geen tijd. Ben benieuwd naar al je ervaringen. Overigens is het credo: ‘groei als zodanig is niet slecht’ juist de manier waarop ze erin geslaagd zijn zoveel verschillende mensen achter het concept te krijgen. Voor de groenen onder ons was dit slikken. Verder is het wel veel pr-gepraat van de heren, maar dat is ook nodig om belangstelling voor het onderwerp te creeren. Er wordt inmiddels ook wat diepgravender over het concept gepubliceerd.

    groetjes,

    Marusjka

Comments are closed.