Wereld Aids Dag(en) Rotterdam

Wereld Aids Dag(en) Rotterdam

Op 24 november aanstaande is de aftrap van de activiteiten rond Wereld Aids Dag Rotterdam. Inmiddels uitgegroeid tot een week vol activiteiten, waaraan ook Stichting Untenu haar steentje bijdraagt.

Wereld Aids Dag Rotterdam (WAD010)

WAD010 wordt georganiseerd door een groot aantal organisaties uit Rotterdam die actief zijn op het gebied van hiv/aids. Naast de zorginstellingen (Erasmus MC, Maasstad Ziekenhuis, GGD, Humanitas) bestaat de organisatie uit Stichting Mara, COC Rotterdam, Stichting Het Rode Lint, Hiv-borrel Rotterdam, Stichting Hiv-portaal Rotterdam en natuurlijk Stichting Untenu.

Ook dit jaar is 1 december de dag waarop alles samenkomt: Wereld Aids Dag, waarbij er een publieksactie is in het centrum van Rotterdam. Mensen kunnen zich laten sneltesten op hiv en we delen informatie uit aan het winkelend publiek. ’s Avonds presenteert COC Rotterdam traditiegetrouw een hiv-gerelateerde film in LantaarnVenster. Dit keer – hoe kan het ook anders – 120BPM:

Prep

Prep is een pil – afgeleid van hiv-remmers – die voorkomt dat mensen besmet worden met hiv. Prep wordt niet vergoed in Nederland, het debat in Nederland is gaande. Daar waar andere landen prep wel vergoeden, loopt Nederland achter.

Feiten en fabels lopen in de discussie door elkaar heen. In Rotterdam nam de gemeenteraad onlangs een motie aan die regelt dat de GGD mensen die op eigen gelegenheid prep gebruiken, begeleid worden. Het beleid is niet altijd in lijn met de seksuele praktijk.

Om ervaringsdeskundigen, beleidsmakers en gezondheidswerkers een beter beeld te geven organiseert Humanitas op 30 november een forumdiscussie over prep. De middag zal (be-)geleid worden door Untenu’s ambassadrices: Zarah Meander & Sheilla Bijoux. Zo kunnen de verhitte gemoederen af en toe tot bedaren worden gebracht met een toepasselijk lied. De opbrengst van dit optreden komt ten goede aan noodhulp voor LHBTI’s met hiv in Cambodja.

Alle activiteiten vind je in dit handige overzicht:

aids

Geef een reactie