Een Roze Engel is niet meer

Vandaag bereikte mij het bericht dat Roland Geenen deze week is overleden. Veel te jong. Als Chiara Diamond kon hij zijn artistieke kant kwijt bij De Roze Engel.

Toen we met een clubje COC-ers in Den Bosch het plan opvatten om een cabaretgroepje te starten was Roland er snel bij. De Roze Engel heette de groep waar Ton de Coster de drijvende kracht was. Voor sommigen was travestie oftewel drag geen vanzelfsprekende uitingsvorm. Voor Roland was dat wel zo. Chiara Diamond paste hem als gegoten.

En zo startte in het Bossche COC in de Vughterstraat een maandelijkse travestie-cabaret-show, genaamd de Op- & Neer-Show. Roland / Chiara hield van expressief dansen en had een heel eigen stijl die anders was dan de onze. Meer drag dan cabaret, en daarmee zorgde ze voor de broodnodige variatie.

Toen de shows stopten, bleven vier gezusters nog af en toe gezamenlijk optreden onder de naam de Bijoux Sisters. We draafden op als showgirls bij een Brabantse popgroep, waarvan één van de leden kapper was. Dat leverden ons elk een mooie pruik op.

We traden op in het COC en in gay café de Kabberdoes. De grootste lol hadden we bij een professionele fotoshoot, waar we diverse series schoten waar we alle vier dezelfde kleur droegen. En natuurlijk ook roze.

Chiara Diamond, staand in het midden.

Als naar Rotterdam uitgeweken Bosschenaar zag ik Roland nauwelijks meer. Naar ik begreep heeft hij het niet gemakkelijk gehad de laatste jaren. Deze week is Roland veel te vroeg heengegaan. Wie weet kan hij hierboven samen met de andere Roze Engel, Rien, nog een show weggeven. De rust is hem gegund, en een goeie show ook.

This Post Has One Comment

  1. Een mooi In Memoriam voor Roland Geenen, Ron!
    Chiara was echt een bevlogen lid van de Roze Engel. Zij kwam elke maand met een nieuw nummer, vaak van haar idool Madonna, en deed ook met enthousiasme mee met groepsoptredens.
    Helaas is hij maar 46 jaar geworden, veel te jong. We gedenken hem in vriendschap.

Geef een reactie