Gisteravond met de trein naar Oss voor een uurtje overleg met de lokale SP over deelname aan Dolle Dinsdag, de Osse variant op Roze Maandag. Wat de foto ermee te maken heeft volgt onderaan dit blog.

Het is nu al zeker dat het COC Noordoost Brabant, meldpunt discriminatie Basta! en de Osse SP meedoen. Stichting Aidscare (in onze regio voortgekomen uit de aidswerkgroep van het COC) krijgt de opbrengst van de loterij die op de dag gehouden wordt. Zij laten deze week weten of ze erbij zijn. Gisteren werd ook bekend dat Henk Krol een toespraak houdt. De de lokale omroep zendt de hele dag live radio uit vanaf Dolle Dinsdag en de omroep maakt een tv-reportage. 

Enige kink in de SP-kabel kan nog zijn dat de gemeente Oss een beetje huiverig is gebleken voor politieke activiteiten tijdens de kermis. maar ik denk dat gezien de inhoudelijke benadering dat er alles voor te zeggen is om wel aanwezig te zijn. Dat is nog even afwachten dus.

Het leuke aan gisteren was dat naast de fractievoorzitter en de woordvoerder emancipatie & integratie ook een derde raadslid aanwezig was, die ik tot dan toe alleen maar van (telefoon-)stem kende. Dat was Jan Zoll, die het woord voert over De Heus. “Eindelijk een gezicht”, was zijn opmerking. Als je iemand persoonlijk kent, praat dat altijd gemakkelijker.

En de foto? Die is genomen op het station in Oss, waar ik vanwege de hoosbui door gemeenteraadslid Tiny Manders met de auto heengebracht was. De nieuwe fietsenstalling heeft aan de perronkant een aparte regengoot. Helemaal open. Gisteren kwam er zoveel hemelwater naar beneden dat de put het niet al snel niet aankon en er een miniwaterval met plas ontstond.

Geef een reactie