Spacecake 2.0

Spacecake 2.0

Na een eerste goeie ervaring, nam ik nog eens een stukje spacecake. Zo’n heerlijke slappe-lach-bui kan nooit kwaad en een keer uitslapen was ook wel weer eens fijn. Helaas.

Neef mocht een week niet roken – en dus niet blowen – en door de pijn en gezwollen kaak kon hij zich niet buitenshuis vertonen. En zo trok ik sinds een aantal dagen van coffeeshop naar coffeeshop alwaar ik telkenmale het deksel op de neus kreeg: geen spacecake. Uiteindelijk besloot ik een eindje om te lopen en toen de aardige jongedame me de doosjes overhandigde en me smakelijk eten (of veel plezier) wenste, zei ik: Ik zal het doorgeven, het is niet voor mij hoor!”

Neef drong wat aan, met tweeën is toch gezelliger, en toegegeven: de eerste keer was een erg prettige ervaring. Veel gelachen en heerlijk geslapen. Omdat ik volgens neef niet echt stoned was geweest, zou ik het nog een keer meten proberen voor het echte gevoel. Hoe stoned zijn dan voelde kon hij echter niet onder woorden brengen. Dus misschien was ik toch wel stoned geweest.

Moeten is dwang, maar ik was om. Ik kon wel een lange nachtrust gebruiken.

Een half plakje spacecake

Want ik ben van de voorzichtige. En een controle freak. Gooische Vrouwen moest dit keer de slappe lach opwekken. Dat lukte maar deels, meer van tante Cor had wellicht geholpen.

Kennelijk was mijn eerste poging spacecake van een minder sterkere soort, want deze kwam sneller binnen. En ik voelde ook vrij spoedig dat het niet goed ging. Aanvankelijk voelde ik een beetje negativiteit. Ik merkte dat ik langzaam een beetje controle over mijn lijf en leden kwijt begin te raken.

This Post Has 3 Comments

 1. En hoe liep dit af?
  En hoezo kreeg je steeds ‘nee’ te horen, totdat je besloot ‘ene endje om te lopen’/
  Kortom: vragen!

  1. Ik ben door Cees mijn bed ingehesen, toen ik eenmaal lag – en het licht uitging – werd ik rustig en sliep ik erg goed. Maar die nachtrust woog geenszins op tegen de ronduit nare ervaring.

   Bij de dichtstbijzijnde coffeeshop waar spacecake op het menu staat was het telkens uitverkocht, en de andere coffeeshops hadden sowieso geen spacecake. Vandaar dat ik ‘een’ eindje om moest lopen voor twee plakjes cake.

 2. Vervelend. Ooit ook eens een vervelende ervaring met zoiets gehad (op een pizza) in het door jou zo geliefde Cambodja.

Geef een reactie