Dolf Jansen in Cambodja

Oxfam Novib-ambassadeur Dolf Jansen ging naar Cambodja en deed via korte filmpjes verslag. Heel herkenbaar voor mij en een leuk inkijkje voor anderen.

Dolf Jansen & Oxfam Novib

Dolf Jansen is ambassadeur van Oxfam Novib en ik vermoed dat hij in Cambodja was (toen ik er ook was )om verslag te doen van de projecten die Oxfam Novib daar samen met verschillende ngo’s uitvoert. Verschillende problemen die spelen in Cambodja komen aan bod. Maar ook het sprankje hoop op verandering.

Voor mij is het allemaal heel herkenbaar, de beelden van Phnom Penh en van het platteland. Voor Dolf Jansen was het allemaal nieuw. Zeker nu ik net terug ben vervullen de beelden me – hoe erg de toestanden ook zijn die hij af en toe beschrijft – met weemoed.

Hieronder de korte videoimpressies die hij maakte. Aan het eind van elk filmpje wordt de volgende geladen:

Ik begin bij het derde filmpje, waar Dolf Jansen vertrekt vanaf Schiphol. De volgorde die Oxfam Novib op YouTube hanteert is niet helemaal chronologisch. Als filmpje nummer 1 niet laadt, klik dan hier.

Geef een reactie