Den Haag-flexwerk-Den Bosch


Een dagje Den Haag gisteren. Niet naar de Tweede Kamer, wel dichtbij. Flexwerk in de trein en een vergadering van de Bossche gemeenteraad.

En voor één keertje blijf ik hier vaag. Ik meld alleen maar dat we een goed gesprek hebben gehad over het roze netwerk in de SP.  Als we onze schouders eronder zetten, zijn we tóch weer als SP aanwezig bij Roze Zaterdag in Tiel op 28 juni aanstaande. Later meer daarover.

Flexwerk in de trein
Een productief dagje, waarbij ik meer gereisd heb dan iets anders, maar de treintijd goed benut heb door te werken aan de voorbereiding aan de discussie-avond over de megastallen in Rijkevoort (meer weten? klik hier). Al heb ik voor het eerst te kampen gehad met een vodafone-storing (een spookbeeld voor de Brabantse statenbloggers), steeds als ik @-post binnenhaalde verbrak de verbinding. Maar volgens mij was er op heel het mobiele net veel stroring. Gesprekken werden ook om de haverklap verbroken.

Bossche gemeenteraad
En omdat ik het nog nooit van binnen én in functie had gezien ben ik ‘s avonds naar de vergadering gaan kijken en luisteren van de Bossche gemeenteraad in het (niet meer zo nieuwe) bestuurscentrum. Het bestuurscentrum is tegen de achterkant van het oude stadhuis aangebouwd. Mooie moderne architectuur.

Er waren natuurlijk veel nieuwe gezichten te zien, maar ik vond het opvallend hoeveel oude bekenden ik rond zag lopen op het stadhuis. Redelijk veel gemeenteraadsleden en ambtenaren blijven lang op hun post. Zelfs de bodes werkten er nog en schonken uit dezelfde ouderwetse grote koffiekannen de koffie in voor de raadsleden.

Na afloop, dát was wel veranderd, een borrel genomen in Café in ’t Wilt Vèrcken achter het stadhuis. Vijftien jaar geleden deden we daar niet aan mee. Tijden veranderen.

Geef een reactie