De Pont


Met je Museumjaarkaart moet je ook wat doen, en zo belandden we gisteren in museum De Pont in Tilburg. Met kunst van nu, zoals zo mooi op de muur staat.

Ik kan er lang en breed over schrijven, maar ik ontkom niet aan een lofzang op dit typisch Tilburgse museum. Wat een verademing en wat een mooie collectie en wat een mooie tentoonstelling. Ik liep zowat de hele tijd met een vette glimlach om mijn lippen te genieten van al dat moois.

Om eens wat te noemen waar ik stil van werd: het eerste Gesamtkunstwerk van Marc Mulders en Claudy Jongstra. Een combinatie van textiel (vilt) en glas in lood. Lees er hier meer over. Indrukwekkend mooi. Ook prachtig, (vaste collectie) het werk van Gerhard Richter, van hem zag ik eerder al mooi werk in het Van Abbe in Eindhoven. Ook de installatie van Anish Kapoor, waar je wel drie of vier keer naar moet kijken wil je het echt goed zien. In één van de voormalige wolkamers hangt een donkerblauwe bol in een donkere ruimte. Heel mooi.

Zo kan ik nog wel even doorgaan, en ik zie net op de webpagina van De Pont dat hun vaste collectie nog veel groter is. Ik zag al bekend werk van Jan Dibbets. Het is teveel om op te noemen. De lokatie is prachtig, alles gelijkvloers in een voormalige textielfabriek, met steeds weer nieuwe doorkijkjes en ruimten. Hup, er naar toe!

 

This Post Has One Comment

  1. Andere cultuurtip in Tilburg: Het vernieuwde Textielmuseum. Ik was er laatst op werkbezoek en zag daar de prachtigste wandtapijten, bijvoorbeeld van beeldend kunstenaar Reinoud van Vught. Al mijn zintuigen stonden op scherp daar. Geweldig.

Geef een reactie