Ja, zo noemen we dat wel eens cynisch tijdens een fractievergadering. In Deurne stuitte ik vorig jaar op illegale huisvesting tijdens een werkbezoek. Nu wil de gemeente het anders aanpakken en het verzet zwelt aan.

Ik kan de plannen op deurne.nl niet vinden, ik moet dus afgaan op de verslaglegging van Omroep Brabant en het Eindhovens Dagblad (en ook hier). Je moet wel wat uiteindelijk. Maar of je op industrie- en bedrijventerreinen mensen moet huisvesten weet ik ook niet. Het staat of valt wat mij betreft bij de eisen waaraan voldaan wordt. Is het veilig, hebben de mensen voldoende ruimte en privacy? Legt het niet te veel druk op de buurt?

Zomaar wat vragen. Als je weet dat mensen hier langer blijven om te werken dien je ook fatsoenlijke woonruimte te regelen als overheid en werkgevers. Niet weer dezelfde fouten maken als in de jaren zeventig, toen we de arbeidsmigranten van toen ook allemaal bij elkaar in pensions zetten. Ook dat is niet goed afgelopen. Leren van het verleden dus.

Hier is te lezen wat SP-Tweede Kamerlid Hans van Leeuwen vorige week bereikte tijdens een debat met minister Cramer. Toen ging het over huisvesting van Polen op recreatieparken.

This Post Has 3 Comments

  1. Dat ondernemers verder willen oké. Maar dat arbeidsmigranten waar onder Poolse arbeiders in kamertjes, bedrijfspanden en andere mensen onvriendelijk woonomgeving worden gehuisvest is niet van deze tijd. Vandaar ik dit aan kaart ook ik woon niet zo als het hoort maar dat weet de hele Gemeente Deurne. En de burgermeester van deze mooie Gemeente zegt dood leuk ga je recht maat halen bij de raad van state. GERARD DIT ZULLEN WE ZEKER DOEN EN MEER BURGERS VAN DEURNE. RON zie je nu hoe de gemeente Deurne te werk gaat, volgens de Wethouder H K heeft de Gemeente Deurne bij sommige mensen in Den Haag veel invloed. Nou is de tijd daar omdat te STOPPEN. Ik heb gister de Bewoners aan de Gerard Bildersstraat GEWAARSCHUWD en vertel niet alles tegen de Gemeente Deurne te vertellen, want ze misbruiken de vragen om daar op weer een antwoord te zoeken. Zo gaat het ook aan de Spoorzone !!!

    Gr Jack.

  2. FIOD doet inval, na melding illegale huisvesting arbeidsmigranten. Is dit het nieuws van MORGEN ????

  3. Meer nieuws over Intensieve Poolhouderij vind u op klokkenluiders.tv Ik zal zeker in actie komen voor de arbeidsmigranten binnenkort meer hier over.

Geef een reactie