De poezen van Phnom Penh

Gepubliceerd op 3 reacties 2 minuten leestijd 101 x bekeken

Als ik het over de poezen van Phnom Penh heb, dan heb ik het over de viervoeters uiteraard. 

Als het even kan zal ik een poes op de gevoelige plaat vastleggen. Nergens zag ik zoveel katten rondlopen als in Cambodja. Honden trouwens ook, maar die interesseren me stukken minder. En Phnom Penh spant als grote stad de kroon. Als je de foto van de niet bepaalde je-weet-wel-kater ziet, snap je ook waarom.

Nou ben ik hier maar af en toe, maar ondertussen schiet een spion van me leuke plaatjes. Vandaag had ik de tijd om de inhoud van zijn usb-stick te kopiëren en te bewerken. De foto’s staan in de algemene poezenset, maar sinds we voor Benno en Juul onderdak hebben gevonden zijn dit de rijzende sterren.

Temple Cat

Verder weinig nieuws. Tenzij het feit dat ik niet verkas ook nieuws is. De buurt was wat minder aantrekkelijk voor een Westerling. Niet dat ik daar mijn neus voor ophaal, maar alleen maar autosloperijen in de buurt vind ik minder gezellig.

En die pool bleek de badkuip te zijn. Zoals met de chicktent de keuken werd bedoeld. Maar dan zonder kookgerief. En dat betekent dat je volledig op de buurt bent aangewezen. Cambodjaans eten vind ik zeer goed te doen, maar voor ontbijt wil ik af en toe wat Westers met een café latte erbij in plaats van mierzoete ijskoffie met gecondenseerde melk. En daarvoor moet ik dan een heel eind om. Idem dito voor een duik in een zwembad.

Mijn fiets heb ik ook terug, het was als vanouds een dolle boel om met de tuktuk op de plaats van stalling te komen. Khmer en kaartlezen, die twee gaan niet goed samen. Ik kreeg waar voor mijn geld, laten we het daar op houden.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Commentaires
 • Ton de Coster
  29 augustus 2013

  Het is duidelijk: je hebt een poezencomplex! En nu zit je dan óók nog met een poezenzalf… Dat kan haast geen toeval zijn!
  Ik kreeg trouwens zowel om 14:17 als om 14:57 telkens twee identieke mails van je, oftewel 4× dezelfde.
  Ik had bij mijn vorige reactie de indruk dat de tijdsaanduiding niet klopte. Daarom zet ik de tijd erbij: 22:13 uur.
  Groetjes,
  Ton

  • Ron van Zeeland
   30 augustus 2013

   Het gaat duidelijk nog niet goed met de e-mailnotificaties. Vier berichtjes is bezopen. Het probleem is waarschijnlijk, doordat ik in Cambodja ben waar het internet af en toe hapert, ik niet op mijn eigen postvak kan vertrouwen als controlemiddel.

   Soms krijg ik direct een berichtje, maar als dat uitblijft ga ik twijfelen. En dan hebben jullie het wel ontvangen blijkbaar.

   De foute tijdsaanduiding zal met het tijdsvershil te maken hebben.

 • Ton de Coster
  3 september 2013

  Het tijdsverschil is 2 uren: mijn bericht van 22:13 wordt in jouw blog geklokt op 20:13. Rara?