Dagje Provinciehuis

Met een man die uit de nachtdienst komt en gedril van een verbouwing een paar apartementen verderop, is het beter werken op het Provinciehuis dacht ik. Meteen een kans om wat vragen over de laptop en @-post te stellen. Dat en nog een verrassend telefoontje uit Den Haag vandaag.

Interreg

Om te beginnen heb ik de nodige telefoontjes gepleegd om mijn aanwezigheid te verzekeren bij het startschot voor Interreg IV in Antwerpen, op 17 maart aanstaande (zie ook blog van gisteren). Dat is nu zo goed als zeker.

Bij de helpdesk had ik wat vraagjes over de verwerking van berichten. De provincie wil zo min mogelijk met Microsoft werken en heeft een eigen @-postprogramma. Hier kunnen geen privéberichten mee worden binnengehaald. Anderzijds is het niet mogelijk in Outlook direct de provincieberichten binnen te halen. Dat levert bij mij een hoop ergernis op omdat al die berichten van de provincie ‘ingesloten’ zijn in een ander bericht, vaak met bijlagen. Al met al ben je zo vijf keer klikken verder voor je bent waar je wezen moet. De terechte aversie voor Microsoft betekent nu wel dat ik twee programma’s moet gebruiken om mijn post te lezen. Ook weer niet handig.

Zeurpiet

Verder had ik nog een prangende vraag of ik een lastige klant kon blocken. Dit heerschap is nog irritanter dan Wilders en wee je gebeente als je vraagt van zijn verzendlijst verwijderd te worden, dan stroomt je digitale brievenbus helemaal vol met onzin en haatdragende uiteenzettingen. Nu kan alleen iemand van de helpdesk dat doen als diegene met mijn wachtwoord inlogt op zijn computer. Dat was het me wel waard. Collega’s: wilt u ook verlost worden van  heer ‘Q’, meldt u bij de helpdesk!

De affaire Delfshaven

Homo Delfshaven

Geheel onverwachts werd ik vanmiddag nog door de fractiemedewerker van Jan Marijnissen gebeld. Er was een brief binnengekomen over mijn min of meer gedwongen verhuizing tien jaar geleden als gevolg van pesterijen en bedreigingen (lees er hier meer over). De man was kwaad omdat de SP indertijd niets gedaan zou hebben voor mij, of niet voor me zou zijn opgekomen. De vraag was of ik me kon herinneren of dat ook zo was, want in Den Haag wist men het niet (meer).

Nou is mijn geheugen ook niet super, maar wat me bijstond was dat de Rotterdamse SP-fractie indertijd wel vragen heeft gesteld. Wat ik me ook nog herinner is dat, maanden nadat het zich allemaal af had gespeeld, door een bericht in het Rotterdams Dagblad, de zaak aan het rollen ging. Overgenomen door regionale dagbladen en zo door Hilversum opgepikt waardoor ik plots bij Paul de Leeuw en nog meer programma’s mijn verhaal kon doen. Waarna volgens mij de PvdA in de Tweede Kamer vragen heeft gesteld.

Helaas is mijn oude knipselarchief ergens opgeborgen in een doos in de tijdelijke opslag, dus ik kan het allemaal niet nakijken. Wel curieus dat al die aandacht niet echt heeft geholpen. Behalve dat andere gevallen daarna ook de publiciteit haalden. Met jammergenoeg een ontspoorde discussie tot gevolg met voor sommigen wel een heel beperkte blik op de realiteit. Maar over de heer Wilders ga ik het vandaag niet meer hebben.

This Post Has One Comment

  1. Hai Ron,

    ik schrik er van dat je zo gepest bent in Delfshaven. Goed om te lezen dat de PvdA 🙂 er vragen over gesteld heeft in de Tweede Kamer. In het integratiedebat lopen we momenteel op onze tenen lijkt het soms wel, maar hoe moeilijk het ook is – dit soort zaken moet aan de orde gesteld worden.

Geef een reactie