Dagje bijkomen

Vandaag een dagje geen commissie, maar bijkomen van de behandeling in het Erasmus MC gisteren en zorgen dat ik fit ben voor de SP-statenscholing van morgen.

 Gelukkig hebben we in de fractie goede afspraken gemaakt. Als het niet gaat of als de agenda het toelaat, dan hoef ik er niet altijd bij te zijn. Er stond maar één punt voor ‘mij’  op de agenda en die nam Spencer gelukkig over.

Dat het een dagje niksen zou worden had ik ook weer niet verwacht. ’s Morgens fractiemedewerker Cecile Visscher gebeld over de weblogs op de Brabantse SP-site. Wel lastig, de fractiekamer is al maanden telefonisch niet bereikbaar en het lukt schijnbaar niet om de oorzaak te vinden. Resultaat is dus duur mobiel getelefoneer. Van Cecile hoorde ik dat Veerle (Sleegers) enigszins in paniek was omdat Spencer (Zeegers) nog niet gearriveerd was, terwijl er veel van ‘hem’ op de agenda stond.

Voelde ik me bijna weer schuldig dat ik er niet was. Gelukkig vernam ik via een mailtje van Spencer dat hij er toch bij was en dat het CDA de SP zwalkende standpunten verweet. CDA verweet ons dat we in de vorige periode voor een bedrijventerrein in de Oosthoek hadden gestemd en er nu tegen waren. Dat bleek dus kletskoek: we waren tegen en we zijn nog altijd tegen.

Later op de dag nog een uitnodiging om mee te gaan naar Bergen op Zoom afgewimpeld om dezelfde reden. Daar werd de SP-deelname aan Roze Zaterdag besproken. Ik was er graag bij geweest, maar ja, de scholing van morgen… ’s Avonds werd ik door Willy wel drie keer gebeld en kon ik me toch nog nuttig maken. Nu snel naar bed en maar hopen dat het broeierige weer me niet uit de slaap houdt.

Geef een reactie