Op de foto SP-er Spencer Zeegers (voor de duidelijkheid, gezien de kop). Hij herhaalt hier zijn betoog tegen de ontwikkeling van megawinkelcentra in Brabant en hekelt het CDA omdat ze na hun principiële verklaring een week eerder, nu niet de behoefte hadden om ook maar iets te zeggen. En dat een dag na de uitslag van het Tilburgse referendum.

Boze tongen beweren dat Gedeputeerde Rüpp niet zo geamuseerd was met de opstelling van zijn eigen fractie in de commissie Ruimte & Milieu van vorige week. Hij zou dat de CDA-fractie luid en duidelijk hebben laten horen. Ook zou het Tilburgse CDA haar collega’s in Provinciale Staten hebben verzocht vòòr het referendum nog een ferme uitspraak te doen als steun in de rug. Nu de referendumuitslag in hun (en ons) voordeel beslecht was, was de urgentie om hier klare wijn over te schenken ook plots wat minder.

En dan zeg je als grootste fractie gewoon niets in het provinciale parlement als er een motie wordt ingediend die de ontwikkeling van dit soort megakoopcentra aan banden wil leggen om de binnensteden te beschermen. Nu heet het dat er eerst een goede discussie over de detailhandel moet worden gevoerd (hadden we vorige week al gehad). Het wachten is dus op de volgende aanvraag voor zo’n malle mall, want die ontwikkelaar wil natuurlijk tóch door met haar plannetje.

En dan begint het circus weer van voor af aan. Die briefschrijvers en reageerders die zo cynisch schreven dat aan onze duidelijke uitspraak van vorige week tegen de Megamall gezien het gedraai in de Essent-kwestie niet zo zwaar getild hoefde te worden krijgen gelijk. De provinciale politiek blinkt niet uit in standvastigheid.

Waarom zou je daar rekening mee houden? Dit keer met dank aan het CDA.

This Post Has One Comment

  1. Ik ben echt boos op de provincie. Zij hebben ons referendum gestolen. Ik ben ervan overtuigd dat de opkomst in Tilburg veel hoger zou zijn geweest als de provincie z’n mond had gehouden. We zullen nooit weten wat dat voor invloed op de uitslag heeft gehad, maar gezien het onderzoek van TNS/Nipo zou het best kunnen dat vooral de voor-stemmers zijn thujisgebleven.

    Dat de provincie nu maar weer eens een draai maakt, maakt mij nog veel bozer.

    De cynici worden inderdaad bevestigd in hun vermoedens/”zekerheden”.

Geef een reactie