Hiv-vaccinatieproject: waarden omhoog

Hiv-vaccinatieproject: waarden omhoog
bacterie

De uitslagen van het hiv-vaccinatieproject komen minder frequent. Eentje kwam er vandaag al binnen: de weerstand steeg naar 400 CD4-cellen. Later op de dag kwam een minder fijne stijger binnen.

Tot mijn grote schrik las ik dat mensen met een verminderde weerstand eerder vatbaar zouden zijn voor de MRSA-bacterie. Die bacterie komt bij veel varkens voor en dus ook bij een aantal boeren. Over mijn weerstand heb ik al een tijdje niet meer geschreven omdat de onderzoeken i.h.k.v. Hiv-vaccinatieproject nu vierwekelijks plaatsvinden.

Hiv-vaccinatieproject: weerstand omhoog

Gelukkig maar die goeie uitslag, want weer een lage uitslag zou me toch ernstig aan het wankelen hebben gebracht over de voortzetting van het project. Waar ik nu nog op wacht is de uitslag van de virale lading. Een korte terugblik maar even. Mijn weerstand daalde vrij snel en onder het ‘behandelcriterium’. De weerstand is nu twee keer boven het behandelcriterium uitgekomen, nu dus voor de wtee de keer. Vorige keer was de virale lading voor het eerst gedaald onder de honderduizend-norm (daarboven wordt het virusgehalte niet meer geteld).

MRSA en lage weerstand

De dokter meldde in haar berichtje ook nog in antwoord op mijn vraag dat een bezoek aan een zogenaamde MRSA-positieve boerderij geen probleem was voor mij. Werken op zo’n boerderij weer wel, maar dat is niet aan de orde. Ik mag dus gerust in de toekomst werkbezoeken afleggen. Al moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik vind dat er soms wel erg gemakkelijk over gedaan wordt. Maar goed, als ik al aan de artsen ga twijfelen, heb ik niets meer om op te bouwen. De aanleiding voor mijn vraag was het werkbezoek aan het gemengd bedrijf van VVD-er Jan Verhoeven en het nieuws de dag erop over varkensboeren en MRSA.

Uitslag (2): viral load óók omhoog

Schreef ik een paar uur geleden dat ik nog niet de volledige uitslag binnen had van het onderzoek, per e-mail schreef de internist dat (“jammer, jammer, jammer”) de virale lading weer boven de 100.000 was gestegen. Voor haar was niet te verklaren waarom ik in tegenstelling tot de andere proefkonijnen niet eens twee gunstige uitslagen tegelijk krijg. Of mijn virale lading daalt en mijn weerstand daalt ook sterk, óf het omgekeerde gebeurt. “We zullen moeten afwachten”, was haar enige commentaar. En daar moet ik het voorlopig mee doen vrees ik. 

Geef een reactie