Brabantse Bullshit

2 x Brabantse Bullshit: onnodig Engels op een vel plakkertjes en pronken met wild dat hier niet eens voorkomt.

Bij het doornemen van enkele bladen kwam ik Brabant Magazine tegen. Twee dingen vielen me op. Een vel met plakkers met vreemde opschriften voor mensen die willen pronken met hun trots op Brabant. En een authentiek Brabants streekrecept met… hertenbiefstuk.

Brabants-Engels 

 

Ik denk dat ik de provincie maar voordraag voor de taalsof van de maand. Als je al plakkertjes wilt uitdelen, maak dan iets origineels. Ik fronste even mijn wenbrauwen bij teksten als ‘I love Brabant’,  ‘Me, myself and Brabant’ en ‘Very Important Brabander’. Verzin eens iets origineels in het Brabants.

Wild

En dan die streekgerechten. Klinkt goed, maar (edel-)herten komen hier niet voor. Saillant dat dit nu net in een provinciaal glimmend blad verschijnt. Juist hier wilde men de edelherten niet herintroduceren.

Ik citeer even de tekst:

…hoog tijd om dit Brabantse wild eens te bevrijden van zijn hardnekkige winterkostuum.

Hoog tijd om die herten uit hun omheinde proefgebied te bevrijden zodat ze het Groene Woud en de Brabantse Wal kunnen gaan bevolken. En die peperdure, speciaal voor edelherten aangepaste wildviaducten te gaan gebruiken.

Brabant, ik zie oe gère! Was leuker geweest.

Overigens is het best een aardig blad, ziet er verder wervend uit. Abonnementen zijn gratis en wie geïnteresseerd is klikt hier voor meer informatie.

Geef een reactie