Biodiversiteit in de tuin


Deze foto wist ik vorig jaar maart te maken vanachter ons keukenraam. Dat was het mooie van wonen op een afgelegen plek, je ziet nog eens wat voor je neus gebeuren.

Op zoek naar foto´s voor dit blog van Berlijn kwam ik deze tegen in ons foto-archief. Een beetje verbaasd dat ik hierover vorig jaar niet geblogd heb, vandaar nu maar even inhalen.

Ik kan er niet achter komen welke valk dit is, ik denk nu met de vogelgids in de hand een torenvalkje. Ik had nog nooit van zo dichtbij een vogel zijn prooi zien vangen en oppeuzelen.

sperwer
Het is dus een mannetje sperwer. Ik had de foto op het forum geplaatst van Vroege Vogels. Had in de vogelgids iets verder dan de valken moeten kijken.

This Post Has One Comment

  1. De ’torenvalk’ (ben geen bioloog, maar heb eens gehoord dat het geen toren-, maar een slechtvalk zou zijn) die de laatste jaren op het provinciehuis nestelt, is inmiddels weer uitgevlogen, maar de webcam waarmee de drie jongen te volgen waren staat nog on-line. Als er volgend voorjaar weer jongen zijn zeker de moeite waard eens te bekijken (en jaja, iets met raam ambtenaren;)

    <http://torenvalk.brabant.nl/” TARGET=”_blank”>

Geef een reactie