Beleidsevaluatie en COC


Haastig nachtelijk blog i.v.m. opeenvolgende vergaderingen. Eerst op het provinciehuis (mijn eerste commissie Beleidsevaluatie) en daarna met een lift door de secretaris van de commissie afgezet in Oss, voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) van COC Noordoost Brabant.

Volgende week word ik benoemd in de vergadering van Provinciale Staten in de commissie Beleidsevaluatie. Omdat de commissie pas na de zomervakantie weer bij elkaar komt, ben ik naar de laatste bijeenkomst voor het reces gegaan, om alvast de sfeer te proeven. Een uurtje eerder ben ik door ambtenaar Hans Hollander van de griffie bijgepraat over het werk van de commissie. Vanwege het late tijdstip (de luiken vallen bijna dicht en mijn vingers op de verkeerde toetsen) én omdat ik op brabant.nl zo snel niks vind, verwijs ik voor het werk van de commissie voor het gemak even naar een blog van Marusjka Lestrade, ook lid van dezelfde commissie.

Er waren maar twee statenleden aanwezig vandaag, waarvan er eentje (ik zei de gek) nog benoemd moest worden. Het is wel een verzameling mensen met titels, wel aardige mensen overigens, ik ben de enige zonder titel voor zijn naam. Petra Paulides van het CDA was helemaal uit Roosendaal gekomen voor twee uurtjes vergaderen. Blijkbaar werd ik wel geschikt geacht voor de commissie, want vooraf kreeg ik te horen dat ik nogal eens zout op slakken leg (nog net niet op alle slakken) tijdens een vergadering. Ik kom er later nog op terug.

COC Noordoost Brabant
Beschuit met muisjes stonden klaar voor de leden van de fusievereniging. De akte was gepasseerd bij de notaris, dus het Osse en het Bossche COC zijn nu officieel samen. Heel slim had het bestuur de leden naar Oss genood voor de ALV, hierdoor konden de Bosschenaren die de barre tocht naar Oss hadden ondernomen zien wat ze in Den Bosch missen: een kantoor en huiskamer. Het effect was dat direct activiteiten gepland werden in Osse COC-ruimte.

Gelukkig verliep de ALV stukken positiever dan de vorige, waar ik van ellende niet over heb geschreven, zo depri werd ik er bijna van. Het bestuur krijgt langzaamaan de zaken weer op de rol. Goed om te merken. Ik heb nog even reclame gemaakt voor het symposium van aanstaande woensdag, en nu maar hopen dat dat goedkomt.

Morgen komt er een fotograaf van het Brabants Dagblad langs voor een foto bij het artikel over jet symposium. En het interview (plaatsing vermoedelijk zaterdag) heeft een sneeuwbaleffect. Tijdens het gesprek met d ejournalist maakte ik een opmerking van de gestegen aantallen meldingen van discriminatie en dat leidt tot een apart artikel waarvoor ook het COC is benaderd.

Geef een reactie