Begroting Ruimte & Milieu

Gepubliceerd op 0 reacties 2 minuten leestijd 41 x bekeken

20091106_hoes_rupp
Vandaag vroeg (08.30 uur) naar het provinciehuis voor de begrotingsbehandeling in de commissie Ruimte & Milieu. De laatste commissievergadering met Gedeputeerde Paul Rupp.

We moesten het zonder onze woordvoerder doen vandaag (geveld door iets griepachtigs), het werd dus een op het laatste moment aangepaste bijdrage. Veerle was de klos, want ik was tot gisteren druk in de weer met de conferentie en met moties en amendementen op het Provinciaal Waterplan.

Niet dat Veerle niets anders om handen had, maar het moet gezegd dat je toch verschillend kunt denken over het niveau van de discussie. Zo twitterde Onno Hoes een tijdje geleden laatdunkend over het niveau van links, en vandaag vond hij het heerlijk dat er weer eens samen op inhoud gediscussieerd werd.

Zo zie je maar weer. Breed was er kritiek te horen, en het grootst was de overeenstemming wel over de bezuiniging op het onderdeel ‘biodiversiteit’. Bossche wethouder Jetty Eugster (die naast biodiversiteit ook nog die andere diversiteit in haar portefeuille heeft) kwam speciaal inspreken om ons van deze dwaling te weerhouden. (foto hieronder)

20091106_jetty_eugster

Het is ook wel potsierlijk, juist deze week werd duidelijk dat onze milieugedeputeerde Hoes voorzitter is geworden van de landelijke Taskforce Biodiversiteit. En dezelfde Gedeputeerde staat een bezuiniging van vijf ton toe. En wat gebeurt er dan allemaal? Heel veel gemeenten en andere organisaties ondertekenden Countdown 2010 en adopteerden elk een geelgerande waterkever of een bijzondere plant (uiteraard van de rode lijst) waarvoor dan prompt extra veel aandacht voor was.

Symboolpolitiek hoeft niet verkeerd te zijn, als dat maar niet het enige is. Want dan wordt het in goed Nedelrands window dressing genoemd. En daar neigt het wel naar helaas.

Ik hoop niet dat de commissieleden zich hebben geërgerd aan me, want ik had wederom weinig zitvlees vandaag. Tussendoor moest ik een paar keer naar de griffie voor overleg over persbericht en uitnodiging. Ik ben ook nog even met Jetty Eugster gaan praten. Ze gaat tenslotte ook over homo-emancipatie.

Een vroeg begin van de vergadering met maar twee agendapunten is in onze commissie helaas geen garantie voor een vlot verloop van de vergadering. Gedeputeerde Paul Rüpp zou een presentatie geven over de ruimtelijke inpassing van Aviolanda, maar dit laatste kunstje was hem niet gegund. Er was geen tijd meer voor.

De rondvraag kon nog net, maar daar komt een apart blogje over: De Heus en de eeuwigdurende gang naar de Raad van State

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.