Adieu Reiling Sterksel?

Gepubliceerd op 0 reacties 1 minuten leestijd 252 x bekeken

Zo lijkt er een einde te komen aan de soap. Ik hoop het van harte voor de omwonenden. En ik kan het ook afsluiten zo: Adieu Reiling.

Adieu Reiling Sterksel?

Vandaag in het Eindhovens Dagblad: ‘Driessen verkoopt afvalbedrijf Reiling Sterksel’. Het blijft natuurlijk knagen dat zo een groot terrein onttrokken is aan de agrarische bestemming op een manier die de wenkbrauwen doet fronsen. De Brabantse politiek liet het al afweten en kan – als alles loopt zoals beloofd – ook rustig verder slapen:

Een consortium onder leiding van ondernemer Ruben van Maris van de gelijknamige bedrijvengroep wil het bedrijfsterrein van afvalverwerker Reiling in Sterksel, het zogeheten bedrijvenpark Chijnsgoed, ombouwen tot Bio Tech Park Brabant (BTPB). Voor afvalverwerker Reiling is geen plek meer. 

Lees het uitgebreide artikel in het ED via Blendle (betaald): artikel voorpagina ED + vervolg voorpagina + de analyse van Hub Dohmen, redacteur bij het ED. Of lees het gratis stukje op ed.nl, klik hier.

Of een mestvergister duurzaam genoemd kan worden als deze de mest uit de bio-industrie gaat verwerken is maar de vraag. Maar voorlopig is het beter om er energie uit te halen, dan dat de lucht erdoor verpest wordt. Op de langere termijn is dit ook niet houdbaar denk ik.

Maar laten we hopen dat het Ruben van Maris menens is en dat de omwonenden in de toekomst verstoken blijven van de ellende die ze al jaren hebben moeten slikken.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.