Weer beginnen


Vandaag rustig aan maar weer eens beginnen. Ik moet in beweging blijven en dat lukt nu al een dag zonder de zwaardere pijnstillers. Met de trein naar Amsterdam voor de ontmoeting met de Palestijnse homo-activisten mag geen probleem zijn.

Al Qaws is gevestigd in Jerusalem (Westelijke Jordaanoever), ze zijn niet actief in Gaza. Gelukkig is het daar sinds vandaag rustig, alhoewel het leed natuurlijk nog lang niet geleden is. Ik ben benieuwd of iets van homobelangen nog telt in een staat van oorlog. Andere prioriteiten lijkt me.

Ook wil ik weten of het lukt om mensen met hiv te behandelen met de middelen die voorhanden zijn. Al Qaws is ook actief in Noord-Israel. Hun webstek is in het Engels en Arabisch.

In Jerusalem is een Roze Huis, het Jerusalem Open House, voor Palestijnen en Israeli’s. Hun webstek is hier te zien. In het Engels, Russisch, Hebreeuws en Arabisch.

This Post Has One Comment

 1. Rauda heeft verschillende internationale mensenrechten rewards ontvangen. Ik zal eens kijken of er verbindingen bestaan tussen de verschillende groepen. Zet vier joden bij elkaar en je hebt vier organisties, zet vier palestijen bij elkaar en je hebt vier bevrijdingsbewegingen, zet vier holebi’s bij elkaar en alles wordt gekwadrateerd. Blijken ze toch meer met elkaar gemeen te hebben dan gedacht.

  Oktober 2006

  Aswat founder Rauda Morcos visits Nijmegen.
  +Picture on villalila.nl+

  November 17th, 5 pm during the Fridayafternoon Cafe Rauda will talk about Aswat, the fist Gay Palestinian Women Organisation.

  Read more at: aswatgroup.org.

Geef een reactie