Gisteravond had de commissie Ruimte & Milieu een introductiebijeenkomst over alle aspecten van water waar we als commissie mee te maken krijgen. Dat bleek dus heel wat meer dan ik tevoren had bedacht.

Het was een heel interessante bijeenkomst, waar ik hier inhoudelijk niet al te ver op in wil gaan. Tezijnertijd als het in de commissie aan de orde komt zal ik er wat over schrijven (als het niet te saaie kost is). Wat wel heel interessant is om te bekijken is de Brabantse Wateratlas. Commissievoorzitter en partijgenoot Nico Schouten kreeg het eerste exemplaar aangeboden door de directeur Ecologie van de provincie, Marly Bloem. Hier kan sinds vandaag elke burger (iedereen dus) alles vinden over elk aspect van het water in Brabant. Klik hier om naar de webpagina te gaan. 

In het kort dan: we kregen van beleidsambtenaren van de provincie in vier blokken van een half uur uitleg over een deel van het beleidsterrein. Er was een blok over ‘Samenhang en taken in waterbeheer’. Een blok over de nieuwe waterwet. Eén over grondwater en een blok over veiligeheid.

Geef een reactie