Roze Zaterdag, fractiekamer, zus, bouwplaats.

Vandaag een leuk berichtje van een PvdA-gemeenteraadslid. Of ik deel wil nemen aan een politiek debat op Roze Zaterdag. Dat en meer onder ‘lees meer’.

 Vanmorgen eerst met Cees naar de fractiekamer i.v.m. de webstek van SP Brabant. Daarna koffiedrinken met mijn zus en tot slot nog even langs de bouwplaats.

Debat Roze Zaterdag

Maar eerst het debat. Dit ontving ik vanmorgen en ik heb meteen enthousiast gereageerd:

Het is de bedoeling om die dag in café Het Zwijnshoofd alhier een politiek debat te houden met als thema ‘gaat de klok weer terug’ waarbij aan de hand van een aantal stellingen het terugdraaien van verworvenheden besproken wordt. Maar ook het gevaar van opkomende homoagressie in bijv Polen en Rusland. Moet Polen uit de EU? Hoe discriminerend mag religie zijn? En: moeten we ook in Nederland ons in de toekomst voorbereiden op Poolse situaties? Het landelijk COC luidt de noodklok al en waarschuwt voor de terugkeer van het ‘ouderwetse potenrammen’.

Ik heb geopperd om, gezien het thema, ook het Statenlid van de SGP/ChristenUnie uit te nodigen. Dat zal de discussie wel ten goede komen.

Provinciehuis

Met Cees ben ik vanochtend naar het Provinciehuis getogen om in de webstek van onze fractie bij te werken. Op het Provinciehuis kan om veiligheidsredenen niet in ftp gewerkt worden en de pc van fractiemedewerker Cecile Visscher is ook nog niet aangesloten na hun verhuizing. Het lukte Cees niet direct om op de schootcomputer de webstek bij te werken. Hij mag nu thuis gaan proberen om de weblogs van Wouter en mij op de webstek te zetten. Ondertussen ben ik met een oude COC-collega-bestuurder die op het Provinciehuis werkt gaan bijkletsen.

Hierna met mijn zus en Cees naar café Voltaire. Deze afspraakjes moeten vaak weken van tevoren ingepland worden vanwege beider agenda’s. In Voltaire is het altijd gemoedelijk. Eigenaresse Ria helpt iedereen in haar eigen tempo, draait rustige, maar mooie muziek en heeft lekkere broodjes met o.a. biologische kaas.

Bouwvakkers

Tot slot met zuslief langs de bouwplaats gereden om te laten zien waar we over ruim een jaar hopen te wonen. Op de plek van de oude bloedbank, waar ook onder andere een weeshuis en bureau Divers is gehuisvest komt nu een apartementencomplex. De bouw is nu in volle gang en het is prachtig om te zien hoe alles opgebouwd wordt. vandaag waren de arbeiders beton aan het storten voor de keldervloer.

Geef een reactie