Mijn eerste opdracht bij Star Kampuchea is bijna afgerond, maar het spannendste moet nog komen. Al word je soms ook wel moedeloos van de bureaucratische werkwijze en gezagsverhoudingen.

Star Kampuchea: dossiers doorakkeren

De afgelopen weken heb ik aardig wat stukken gelezen. Mij was gevraagd naar mijn mening over het Strategisch Plan 2014-2018. Maar ja hoe gaat dat? Je leest wat, hebt vragen, leest andere stukken en die leiden weer tot andere vragen.


Foto boven: mijn bureau onder het wakend ook van koning Sihamoni.

Je verzoekt om wat verslagen en die zijn dan weer zo vaag dat je de bijlagen wilt. Enzovoorts enzovoorts. Uiteindelijk heb ik vandaag de begroting en de financiële verantwoording doorgespit. Dat laatste omdat ik gehoord had dat de overheadkosten nogal uit verhouding waren met de projectkosten. En cijfers zeggen vaak meer over een organisatie dan al die woorden.

In dit geval bevestigden ze mijn vermoedens en veel meer dan dat. Ik moest er even een Duitse vrijwilliger bijhalen om de bevestiging te krijgen dat ik niet gek was. Maar dat gevoel had ze zelf ook geregeld. Niet dat we nou allebei gek waren, we zijn het allebei niet.

Raad van Bestuur Star Kampuchea

Dit weekeinde komt de Raad van Bestuur (RvB) bijeen en daarvoor zou ik mijn bevindingen met de directeur moeten bespreken. Vrijdag viel af want – je raadt het nooit – weer een nationale feestdag (Internationale Vrouwendag), donderdag zouden we allebei naar een conferentie over godbetert financiële verantwoording gaan. Maar omdat ik persé die financiële stukken gelezen wilde hebben besloten we dat we die conferentie zouden afzeggen, iemand anders kon wel gaan.

De kennis die lid is van de RvB heb ik toch maar even bijgepraat en die wilde me vandaag nog zien en alles horen. Dat fietst er ook nog even tussendoor. En de lunch heb ik gebruikt voor overleg over het noodfonds dat we gaan oprichten.

En over fietsen gesproken: Roel de fietser uit Rotterdam komt mij de komende dagen opzoeken. Hij fietst elk jaar een paar maanden door Zuidoost Azië, en nu hij toch in de buurt is komt-ie een paar dagen langs. Gezellig.

De badkamer/toilet/archief/stort

Internationale Vrouwendag

Overmorgen dus Internationale Vrouwendag en omdat te markeren is er morgen een werklunch en ’s avonds een feestje met diner. Ik maakte nog de grap of ik als vrouw moest komen. Ik kreeg het benauwd toen de directeur daar nog serieus op inging ook. Toch maar niet. Ook niet met Koreaanse schmink waarmee je al je poriën kunt dichtsmeren zodat je ook niet zweet. Ander keertje misschien.

Maar omdat ik nu weer filmpjes kan opladen op youtube (leuk bruggetje) hier het volledige filmpje van het optreden van de corpulente travestiet in DJ Station in Bangkok.

This Post Has 2 Comments

 1. Hoi Ron, veel werk dus in al die hitte! Leuk om je ´even´ live te zien, met een indrukwekkend paspoort. Nou ja, alles om legaal te zijn. Ik hoop dat ondanks het geworstel met de bureaucratie je resultaten kunt boeken. Ik moet dus helemaal niet gaan winkelen, of ik zie er zo uit als die ´dame´in DJ Station… Hier gaan we weer naar de winter dit weekend, maar we hebben 1 (één!) lentedag gehad! Groetjes, Marc

  1. Hoi Mark,

   Wij lezen hier met verbazing de weerberichten voor Nederland. Hier is het vrij stabiel 35 graden.

   Gisteren heb ik het gesprek gehad, met curieus verloop. Voer voor een blog, dus later meer.

   Ik kan me jou niet voorstellen als die travestiet, tenzij je wel heel veel bent aangekomen.

   Groetjes,
   Ron

Geef een reactie