PubQuiz Untenu -> …?

PubQuiz Untenu -> …?

Van Untenu naar AidsCare: een vertrouwde naam voor onze stichting. Met een PubQuiz in Bonaparte werd de naam onthuld. En geld opgehaald.

Untenu 2.0

De corona-pandemie heeft een behoorlijke wissel getrokken op het werk van Stichting Untenu: festivals waar we onze sjaals verkochten gingen niet door, Europa was met zichzelf bezig, maar in Cambodja voelden de allerkwetsbaarsten de lockdowns het zwaarst.

Begin dit jaar werd duidelijk dat ook onze stichting de statuten moest aanpassen aan nieuwe regelgeving inzake witwassen en anti-terrorisme (echt waar, ook de kleintjes moesten eraan geloven), en toen was de tijd rijp voor een existentiële discussie: gaan we door of niet? En zo ja, hoe dan?

Unaniem werd besloten door te gaan en als we dan toch geld moesten spenderen aan de notaris konden we de gelegenheid t baat nemen om een toegankelijker naam te kiezen en de regio uit te breiden. Twee vliegen in één klap: de beoogde nieuwe naam dekt de lading waardoor er minder hoeft te worden uitgelegd. En de ruimere regio sluit aan bij de praktijk van LHBTQIA-arbeidsmigranten in Thailand en is toegankelijker voor publiek en mogelijke sponsoren.

De naam verklappen we pas op 1 december – Wereld Aids Dag. En dat doen we niet geruisloos, maar door middel van een PubQuiz met Mr. Leather Tio Lelieveld en Drag Queens Ruxy Bonaparte een Harley K. Winn. En dat alles in een mooie samenwerking met Rotterdams bekendste drag café Bonaparte.

Bijzondere nieuwe naam

Drag Queen Sheilla Bijoux

Dit keer geen Sheila Bijoux maar wel twee fantastische Drag Queens en Mr. Leather NL 2022.

Onze nieuwe naam bestond al en het is voor ons best een eer dat we toestemming hebben gekregen deze naam te mogen voeren. Zelf vind ik het bijzonder omdat ik het werk altijd heb bewonderd, en het lang in het verlengde van wat wij deden bij Untenu. Ik weet het, ik spreek in raadselen voor de meesten. Verder kan ik alleen nog maar verklappen dat het onze band met Den Bosch weer verstevigt.

De PubQuiz wordt niet alleen maar hilarisch, er zijn ook vragen bij die verwijzen naar ons werk en tussen de blokjes door zal Tio met mij in gesprek gaan over ons werk.

Hopelijk tot ziens aanstaande donderdag in Bonaparte: meedoen kost €5,- maar dat gaat allemaal naar het werk van de stichting. Er zijn ook mooie prijzen te winnen – mocht dat je over de streep trekken.

Geef een reactie