Phnom Penh

Gepubliceerd op 2 minuten leestijd 117 x bekeken

Museum Volkerenmoord

Phnom Penh: killing fieldsMuseum VolkerenmoordMuseum VolkerenmoordMuseum VolkerenmoordMuseum Volkerenmoord

2011: Khmer Rouge, fotoset op Flickr.

Cambodja heeft een roerige geschiedenis. Toeristische trekpleister nummer 1 zijn de tempels bij Angkor (Siem Reap). Een tweede, welhaast verplicht nummer, is Choeung Ek, het monument bij de killing fields en Tuol Sleng, het museum van de volkerenmoord. Daar word je niet blij van kan ik je verzekeren. Maar het wel de moeite waard. Ik hield het niet droog in elk geval. Het geeft te denken. Waar een totalitaire partij-ideologie toe kan leiden. Tot het uitmoorden van je eigen volk omdat de intellectuele elite een bedreiging vormde onder andere. Lees meer over de Rode Khmer op wikipedia.

Phnom Penh heeft naast deze trieste monumenten van de Cambodjaanse geschiedenis ook nog veel moois te bieden, waarvan we maar een fractie hebben gezien. Het Koninklijk Paleis aan de rivier Tonle Sap is een complex van tempels, paleizen, grafmonumenten en de moeite waard om te bezoeken. Koning Sihamoni woont er ook in een voor publiek afgesloten paleis.

De Franse invloed is duidelijk te zien in Phnom Penh. Boulevards met veel bomen. Er is als in veel Aziatische steden veel verkeer. Hier voornamelijk van brommers, tuctuc’s en auto’s. Maar de laatsten zijn in de minderheid. Hieronder een impressie. Ik hoop snel eens terug te keren om meer te zien.

2011: Phnom PenhPhnom Penh2011: Phnom Penh2011: Phnom Penh2011: Phnom Penh2011: Phnom Penh
2011: Phnom Penh2011: Phnom Penh2011: Phnom Penh2011: Phnom Penh2011: Phnom Penh2011: Phnom Penh
2011: Phnom Penh

2011: Phnom Penh, fotoset op Flickr.

Op de iPad is de diavoorstelling niet te zien (Apple ondersteunt geen flash). Wie de foto’s wil zien kan ook naar mijn pagina op flickr:

Voor de set ‘Rode Khmer, klik hier.
Voor de set “Phnom Penh’, klik hier.