Bij een blog wil je de lezers laten weten wat je zoal uitspookt. Het lid zijn van een vertrouwenscommissie staat daarmee op gespannen voet. Ik kan er weinig over kwijt, behalve dat het veel tijd kost.

Vertrouwenscommissie: werk in stilte

Zo krijg je een training in gesprekstechnieken, moeten er brieven gelezen worden, geanalyseerd, vragen voorbereid en gesprekken gevoerd.

Zuidwestelijke Delta

Gisteren zou ik naar het eerste interprovinciale overleg gaan over de Zuidwestelijke Delta. Hier stemmen Statenleden uit Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant zaken op elkaar af over onder andere het Krammer-Volkerrak dat geteisterd wordt door blauwalg sinds het van zout naar zoet is gegaan.

Tegengestelde belangen (veiligeheid in Zeeland, schoon water in Zuid-Holland en Brabant, boeren die geen zout water willen in West-Brabant) zorgen ervoor dat een oplossing stropering langzaam dichterbij komt.

Toen het initiatief uit Zuid-Holland kwam om met enige regelmaat bij elkaar te komen was ik de eerste die zich aanmeldde om deel te nemen (na overleg met mijn Zuid-Hollandse SP-collega Wiel Senden). Een praatclubje moet wel zin hebben natuurlijk. Maar ik was gisteren ook weer degene die zich moest afmelden.

Je kunt nou eenmaal geen twee of drie dingen tegelijk goed doen. En dat ander werk is nu even belangrijker. En ik moet mezelf natuurlijk ook niet uit het oog verliezen. Ik moet niet te vaak over mijn grenzen gaan.

Forum megastallen

En toen kon ik gisteren ook nog kiezen uit een derde aciviteit. Nou ja kon, er werd een beroep op me gedaan om in het forum te gaan zitten in Gemert-Bakel waar de SP een avond over megastallen organiseerde. Hugo Polderman had onverwacht een debat in de Tweede Kamer, veerle eentje over de megamall in Tilburg en ik wilde mijn voorbereidingswerk eerst af hebben. En zo zijn de SP-pioniers uit Gemert na wat bijgepraat te zijn door Veerle en mij voor de leeuwen geworpen en hebben ze het zelf gedaan. Een goeie leerschool denk ik, ik had er alle vertrouwen in dat ze het er goed van af zouden brengen.

Geef een reactie