Noodkreten en milieuklachten

Af en toe krijg je als politicus noodkreten waar je weinig mee kunt, soms vraag je je af waarom jíj ze juist krijgt. Met een weblog ben je wel een iets gemakkelijker de pineut (klinkt onaardiger dan ik bedoel). Soms gaat het me wel aan, soms helemaal niet.

Vandaag ontving ik een verhaal over iemand die verstrikt is geraakt in de gemeentelijke en inmiddels ook provinciale bureaucratie over een onderwerp waar ‘ik niet over ga’. Omdat ik er toch iets mee moet, probeer ik altijd eerst partijgenoten die het dichtst bij de zaak staan in te schakelen. Dat heb ik in dit geval ook gedaan, ik wacht nu de antwoorden af.

Schimmellucht in bergen op Zoom?

Een ander verzoek ontving ik zojuist: er schijnt een enorme schimmellucht in Bergen op Zoom te hangen. Mensen met aandoeningen aan de luchtwegen zijn er erg benauwd van. Of ik er iets mee kan doen? Op dit tijdstip niet natuurlijk, behalve mensen wijzen op de provinciale (milieu-)klachtenlijn en het digitale milieuklachtenformulier. Klagen zorgt vaak niet direct voor een oplossing, en sommigen menen dat klagen nooit helpt.

Maar ik raad mensen aan altijd te klagen als er echt overlast ervaren wordt. Als er geen geregistreede klachten zijn, kan de overheid zeggen dat er niks aan de hand is. En voor mij geldt dat als er veel klachten van overlast zijn en er onvoldoende meetbare gegevens zijn, dat de klachten een drukmiddel zijn om tot een oplossing te komen.

Klagen kán dus wel helpen.

This Post Has One Comment

  1. Laat je niet af schrikken door Gemeentelijke en/of provinciale bureaucratie. 10 jaar vragen wij om handhaving en hoewel ze ons spuig zat zijn. Blijven we door vechten, immers milieu fraude is een economische delicten. Zoals zo vaak RON het op zijn weblog meld blijven melden of kijk eens op infomil.nl, klik hier.

    Sterkte u allen, maar blijft milieu problemen altijd melden.

Geef een reactie