Europa tikt Nederland op vingers

Europa tikt Nederland op vingers

Nederland mag graag met het vingertje wijzen naar andere landen, maar nu heeft de Raad van Europa Nederland zelf een tik op de vingers gegeven. In diverse media was dit al te lezen, dan ging het o.a. over kinderen in de cel. Op gk.nl las ik dat het mensenrechtenrapport ook kritisch is over discriminatie van moslims en homo’s.

De Commissaris voor de Mensenrechten van de Raad van Europa, Thomas Hammerberg, heeft dat bekend gemaakt. En omdat dit aspect verder nergens te lezen was, hieronder het bericht van gk.nl:

Europa veroordeelt Nederland om homorechten

De Raad van Europa heeft Nederland op de vingers getikt wegens discriminatie van homo’s, toenemende moslimhaat, het opsluiten van kinderen en de opvang van asielzoekers.

De Commissaris voor mensenrechten, de Zweed Thomas Hammerberg (foto), beoordeelt of Europese landen de mensenrechten naleven. Hij veroordeelt Nederland terwijl ons land juist erg vaak andere landen terechtwijst. Hij laat weten dat in Nederland op diverse terreinen de regels worden geschonden. Europa vindt het ontoelaatbaar dat christelijke en islamitische scholen homoseksuele leerkrachten kunnen weigeren.

Ook het bestaan van het fenomeen weigerambtenaar kan geen genade vinden in de ogen van Hammerberg. Hij roept in navolging van onder meer CGB, Vereniging Nederlandse Gemeenten, COC en Stichting Vrienden van de Gay Krant op hier snel een einde aan te maken.

Ik zie net dat vandaag het rapport in pfd-formaat  beschikbaar is gekomen, hier klikken om het binnen te halen.

Transgender dag, maart 2008 in Eindhoven.

Hammerberg maakte zich eerder al druk over de rechten van transgendermensen in Europa en schreef daar een zienswijze over. Geïnteresseerd? Hier klikken. Ook was hij niet te beroerd om het congres van de ILGA (International Lesbian and Gay Association) toe te spreken.

Geef een reactie