Limburgs Parlement

In Limburg heet de provinciale volksvertegenwoordiging (Provinciale Staten) vanaf nu het Limburgs Parlement.

Provinciale Staten gaan zich voortaan Limburgs Parlement noemen. Dat is unaniem besloten. De 47 statenleden denken dat de naam Limburgs Parlement herkenbaarder is voor de burger. In het recente bevolkingsonderzoek stelde een meerderheid die naam ook voor.

In officiële stukken blijft de naam Provinciale Staten wel gehandhaafd, omdat dat wettelijk niet anders kan.

Het bericht komt van L1, de Limburgse publieke omroep. Of moet ik voortaan staatsomroep zeggen, zoals ik ook Omroep Brabant wel eens gekscherend noem? Dit laatste vanwege de subsidiëring door de provincie.

Wanneer krijgen wij het Noord-Brabants Parlement? Brabants Parlement bezorgt onze Zuiderburen waarschijnlijk de kriebels, daar ligt namelijk ook nog wat Brabant: de huidige provincies Antwerpen, Vlaams Brabant, Waals Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest behoren tot het vroegere Hertogdom Brabant

Ik dwaal nu wel erg af, maar weinigen weten dat de kroonprins van België en zijn vrouw de titel Hertog en Hertogin van Brabant dragen.

This Post Has 2 Comments

  1. Ik dwaal even met je mee: Ik heb wel eens gekscherende gesprekken (met een serieuze ondertoon) met SP-ers uit Limburg en Brabant om een nieuwe staat te stichten: Brabant, Limburg en het door jou genoemde Hertogdom Brabant. CDA-er Driek van de Vondervoort heeft jaren geleden ook al eens iets dergelijks geopperd. Dus het leeft blijkbaar breed:-).

    Voordeel is in elk geval dat we dan niet meer worden gedomineerd door die arrogante Hollanders die denken dat de hele wereld rondom de grachtengordel, de Gooise matras en de Randstad draait.

    En misschien kunnen we dan ook het Houdoe in ere herstellen, afgewisseld met Hoje, vooruit. Het Doei van de laatste jaren is ons ook al dwingend opgelegd door “hen van boven de rivieren” (samen met het gutturale geschraap en de brauw-r van de GTST-cast en Sacha de Boewa, om maar enkele voorbeelden te noemen).

  2. Oh ja, de nieuwe natiestaat Limbrabant wordt natuurlijk wel een republiek:-). Hoofdstad: Poppel of Mol of zo. Nah, dat wordt een triobaan van Den Bosch, Antwerpen en Maastricht. Ik heb er nou al zin in!

Geef een reactie