SP & LHBTI’s

SP & LHBTI’s

Gisteren belde weekblad Regio Oss, ‘Hoe zat dat nou met de SP? Provinciaal een convenant met het COC afsluiten en lokaal moeilijk doen.’

Maandag werd ik gebeld door de voorzitter van COC Brabant Noordoost. Het wilde niet helemaal vlotten met haar Wmo-voorstellen in Bernheze rond seksuele diversiteit.

Daar kon ik het mee doen. Terecht dat de vraag gesteld werd door de journalist van Regio Oss. Maar ik ga natuurlijk niet over de SP-fractie in de Bernhezer gemeenteraad. Dat er hier en daar een wenkbrouw gefronst wordt snap ik wel. Dus heb ik gevraagd of ik bij een vergadering van de SP in Bernheze het convenant met het COC mocht komen toelichten en gelukkig was ik van harte welkom. Vanavond is het zo ver,  ik ben benieuwd of we wat van elkaar kunnen leren. Het laatste wat ik wil is andere geledingen in de partij opleggen hoe ze over homobeleid moeten stemmen. Maar ik hoop zo wel wat meer eenheid in standpunten te bereiken.

In de Tweede Kamer steunde de SP gisteren overigens wel een voorstel van D66-er Boris van der Ham om meer geld uit te trekken om homoseksualiteit bespreekbaar te maken in etnische kring. Helaas is het voorstel niet aangenomen.

Geef een reactie