International Cat Day

International Cat Day

Afgelopen woensdag was het International Cat Day. Nu kan je het zo gek niet bedenken of er is wel een dag voor in het leven geroepen, Het ene onderwerp serieuzer dan het andere. Cat Day kende ik niet, tot ik gebeld werd met de vraag of mijn foto van de beroemde Trampoes gebruikt mocht worden.

Cat Day

(International of World) Cat Day is volgens mij niet veel meer dan een excuus om veel kattenfoto’s en -filmpjes te delen op sociale media. Ik loop wat achter, dus vandaag even een Lola-update.

Rotterdam cat - de Tram-Poes
Ake, de trampoes

Maar eerst trampoes Ake, die overleed april 2015 geleden en werd wereldberoemd in heel Nederland. Ake zat regelmatig in een abri bij de Erasmus Universiteit. Daardoor bekend bij menig student. Ake haalde dan ook een paar keer de krant, onder andere nadat hij was overleden. Aanvankelijk had het AD mijn foto gebruikt. Dat snap ik, maar je mag natuurlijk niet zomaar andermans foto zonder toestemming gebruiken. De foto is spoorslags verwijderd bij het webartikel. 

Woensdag kreeg ik een telefoontje van iemand van de Erasmus Universiteit, of ze de foto mochten plaatsen op Facebook. Veel studenten hadden nog warme herinneringen aan Ake. Geen probleem natuurlijk.

Lola

Lola groeit snel, het is niet meer het kleine ratje dat ze vier weken geleden was. Nog altijd erg speels, zet haar tanden graag in kabels (terwijl ik dit typ heb ik haar even in de keuken opgesloten na een vijftal niet te corrigeren aanvallen op de kabels van mijn pc). Maar bovenal is het een schatje die als ze niet tierig is het liefst in de schoot van één van haar baasjes ligt te slapen.

Dit was vanmorgen:

Helaas is Lola niet echt bang van water, dus een correctieve straal uit een waterpistooltje hielp voor geen meter. Ze laat zich vrolijk natdruppelen in de gootsteen, als ik ga koken komt ze kijken in de pan met gejaste piepers. Onder de douche is nog net een brug te ver, maar als ik me afdroog wil ze erbij.

Alles wat we eten is interessant, ze is al eens vanaf de rugleuning van de bank in Cees’ kom met yoghurt gesprongen. Kortom, saai is het niet hier 😉

Afgelopen vrijdag kreeg ze haar tweede vaccinatie, is ze gechipt, nagekeken & goed bevonden door de dierenarts. Ze schiet niet schichtig onder een kast of bank als er bezoek is, integendeel. In alles het tegendeel van onze vorige poezen: valse Truus en de tamelijk schichtige maar lieve Juul & Benno.

In onderstaand poezenalbum zijn ze ook te bewonderen, naast katten die ik hier en in Azië heb gefotografeerd: 

[flickr_set id=”72157625727814627″]

This Post Has One Comment

  1. Ik ben dus gewaarschuwd, als ik morgen Lola’s domein betreed…

Geef een reactie