Hiv-controle alles oké

Hiv-controle alles oké

 

Vandaag kedeng kedeng naar het Erasmus Medisch Centrum (EMC) Rotterdam voor de hiv-uitslagen en het periodieke gesprekje met de internist.

Hiv-uitslagen in orde

En zoals de kop boven dit blog al doet vermoeden, alles was oké. Voor de tweede keer sinds de herstart met de combinatietherapie in januari was het hiv-virus niet meer detecteerbaar. Dat wil zeggen dat er zo weinig virus te zien is dat het niet te meten is. Nu kan ik weer terug naar de halfjaarlijkse controle.

RoAnCo – anuskanker

Nieuw is wel dat ik uitgenodigd ben deel te nemen aan een andere trial, ROANCO. ROANCO staat voor Rotterdams anusonderzoek cohort. Zoals het human papillomavisrus bij seksueel actieve http://roancomeisjes en vrouwen tot baarmoederhalskanker kan leiden, zo blijkt dat met name homoseksuele mannen met hiv een vergroot risico te lopen om door dit virus anuskanker te ontwikkelen.

Nu zijn er nieuwe ontwikkelingen die erop wijzen dat een snelle behandeling van een voorstadium van de kanker succesvol kan zijn en een zwaardere behandeling kan voorkomen. In Rotterdam start men nu een cohortonderzoek onder hiv-positieve homomannen. Nu heb ik mijn buik wel even vol van trials, maar dit heeft niets met de hiv-behandling te maken. Gezien het aantal mensen in mijn naaste familie die een vorm van kanker hebben/gehad, lijkt me deelname wel een geruststellend idee.

Hier meer info over het cohortonderzoek.

This Post Has One Comment

  1. He gelukkig dat het goed gaat Ron.

    En heel positief dat onderzoek!!

Geef een reactie