GS praat met BASF

Ik had er overheen gekeken, maar nadat Cees bij mij klaagde dat D66 wél in BN/De Stem stond over het affakkelen door BASF in de Antwerpse haven ben ik even goed gaan kijken in de West-Brabantse krant.

Het bleek over de Ossendrechtse gemeenteraadsfractie van D66 te gaan. Maar er stond meer in het stuk, namelijk dat Gedeputeerde Staten van Noord Brabant gaan praten met de directie van BASF. Dat is nog eens snel succes. Het is precies wat ik maandag aan GS gevraagd heb (onder andere).

‘BASF krijgt van ons signaal’

door Ad Goddrie

Dinsdag 27 november 2007 – OSSENDRECHT – Het college van Gedeputeerde Staten gaat bij BASF en de Belgische autoriteiten aankloppen over het massale affakkelen door de Antwerpse chemiereus in de voorbij weken. “De klachten over overlast zijn zo serieus dat een signaal op zijn plaats is. Maar we bekijken nog wat we precies kunnen doen”, zegt provinciewoordvoerder Sonja van de Graaf.Ze verwacht vandaag meer duidelijkheid. “Gedeputeerde van Handhaving Cora Steffens stelt de kwestie aan de orde in de GS-vergadering.”

Ze verwacht vandaag meer duidelijkheid. “Gedeputeerde van Handhaving Cora Steffens stelt de kwestie aan de orde in de GS-vergadering.”
Lees verder in BN/De Stem.

Vandaag verscheen weer een stukje in BN/De Stem, waarin in elk geval vermeld werd dat de SP-fractie in Provinciale Staten vindt dat BASF op haar maatschappelijke verantwoordelijkheid moet worden aangesproken:

De fractie van de SP in Provinciale Staten vindt dat Gedeputeerde Staten desalniettemin bij BASF moet aankloppen om het bedrijf op haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te wijzen. De SP wil dat wordt uitgezocht of BASF wel over de juiste vergunningen beschikte en of alle procedures goed zijn doorlopen.
Lees het hele artikel in BN/De Stem.

Eerlijk gezegd baalde ik wel een beetje van de desinteresse van de pers voor onze handel en wandel in de Staten, maar gelukkig is het werk dit keer niet helemaal voor niets geweest. Ik hoop echt dat het gesprek van gedeputeerde Cora Steffens iets uithaalt. We blijven het volgen.

Geef een reactie