LHBT-conferentie

LHBT-conferentie

Nog een maand te gaan en dan is het zover: stap twee in de poging om de belangen van LHBT’s (lesbiënnes,homo’s biseksuelen en transgenders) op de Brabantse politieke kaart te zetten: de LHBT-conferentie. Vandaag weer een toezegging binnen.

Sprekers LHBT-conferentie

De drie sprekers die ik nu al kan aankondigen zijn:

  • Corien Jonker, CDA-fractie in de Tweede Kamer, woordvoerster homo-emancipatie
  • Hans-Martin Don, wethouder o.a. homo-emancipatie in Eindhoven (SP)
  • Wouter Neerings (voorzitter COC Nederland)

Na deze sprekers komen LHBT-organisaties uit de provincie aan bod bij het onderdeel ‘regenboogpodium’. Naast de meldpunten discriminatie West-Brabant (RADAR) en Noordoost Brabant (Basta!), zijn dat Embrace Pink (Tilburg), Outway (jongeren), Hiv Vereniging Brabant, Transgender Nederland (Eindhoven).

Zij krijgen letterlijk enkele minuten het podium om te vertellen wat ze zoal boven-regionaal aan activiteiten ontplooien en welke rol ze van de provincie verwachten. Dit zal hopelijk tot de nodige discussie leiden, die weer verder uitgediept wordt in twee verdiepingssessies.

De ‘personele’ invulling daarvan is nog niet rond. Inhoudelijk gaat één workshop over zorg (ouderenzorg, jeugdzorg en WMO) en de andere over veiligheid en leefbaarheid.

Vandaag zijn de eerste perscontacten en deze week gaan de uitnodigingen de deur uit. Alle Noord-Brabantse LHBT-organisaties worden aangeschreven. belangstellenden kunnen zich aanmelden voor deelname. meer informatie volgt later.

discriminatie LHBT

(LHBT staat voor: lesbische vrouwen,homoseksuelen, biseksuelen en transgenders)

Geef een reactie