Wim van der Donk voorgedragen als nieuwe CvdK

De vertrouwenscommissie achter de GS-tafel in de Statenzaal.
Hier en onder ‘lees meer’ de foto’s van de besloten vergadering van Provinciale Staten (PS) waar Wim van de Donk is voorgedragen als nieuwe Commissaris van de Koningin (CvdK) in Noord-Brabant. Met dank aan Marusjka Lestrade en Marijn ten Harmsen van der Beek.

Omdat de vertrekkende  CvdK niet de vergadering mag voorzitten waar over de voordracht van haar opvolger wordt gestemd en omdat de voorzitter van de vertrouwenscommissie (Wim Thuis, CDA) de PS-vergadering ook niet mocht leiden als plaatsvervangend voorzitter, trad Nico Heijmans (SP) voor de tweede keer op als voorzitter van PS.

Nico Heijmans (plv-plv-voorzitter PS) en Ellen Wöltgens (griffier)

Hij had er zichtbaar lol in ((foto boven), griffier Ellen Wöltgens ook. Hieronder nogmaals de vertrouwenscommissie op de plek waar normaal de CvdK en de Gedeputeerden zitten in de Statenzaal, maar nu van de andere kant gezien.

Het besluit van de voordracht wordt door Nico Heijmans getekend.
Nico Heijmans en Ellen Wöltgerns

Nico Heijmans tekende het Statenbesluit van de voordracht van Wim van de Donk voor het ambt van CvdK. En hieronder nog een vreemd gezicht: Gedeputeerde Paul Rüpp en ik achter de GS-tafel.

Paul Rüpp et moi
Paul Rüpp & moi

Hieronder de persconferentie waar wij allemaal achter de tafel mochten plaatsnemen. Wim Thuis voert het woord.

De persconferentie
De vertrouwenscommissie

Geef een reactie