‘Gewoon echt kut’

‘Die kinderen… da’s gewoon echt kut’. Niet bepaald Neerlands hoop in bange dagen, wat neerstreek aan de andere kant van het gangpad.

Echt Kut & een Gooise R

In de late trein van Amsterdam naar Rotterdam geniet ik nog na van de indrukwekkende uitvoering van Jesus Christ Superstar als een jong stel aan de andere kant van het gangpad gaat zitten. Vooral zij is aan het woord, met een vette Gooise R waar geen r meer uit te destilleren is.

Hij antwoordt tegenovergesteld: ingetogen met af en toe één woordje, want er is geen speld tussen te krijgen. De ‘conversatie’ ging ongeveer als volgt:

“Ik wilde eigenlijk dierjenarts worden maarj daarj ben ik gewoon te lui voorj. Om tot m’n dertigste te leren zeg maarj.

Toen dacht ik ik worjd leraar maar die kinderen… da’s gewoon echt kut. Ja die van groep 8 gaan nog wel en die van groep 7 en 6 ook nog net maar daarjonder zijn het kutkinderen. Die moet je leren lezen en zo, nou daarj heb ik echt helemaal geen zin in.”

Even voor de helderheid: ik verzin dit niet.

“Ik vond het eigenlijk niet de moeite van de reis waard maar ja anders lag ik ook de hele avond weer op de bank, dus ja. Maarj normaal zou ik nu slapen en nu ben ik pas om 01.00 uurj thuis.”

Dacht ze zo echt indruk op hem te maken? Gelukkig hadden ze een overstap op station Schiphol. Mijn hoofd tolde nog even na.

Meer Zeer Korte Verhalen vind je hier

Geef een reactie