Dagje met kinderen


Vandaag een dagje op stap met de kinderen van mijn zus. We pasten op omdat voor mijn zus en zwager de vakantie voorbij is, maar voor de kinderen nog niet. Op de planning stond een bezoekje aan het Nederlands Watermuseum in Arnhem.

’s Ochtends was het weer nog schitterend, dus de waterspeeltuin kon wachten. Er kon ingeschreven worden op een workshop zandsculptuur maken voor de kinderen. Maar eerst gingen we het museum in.

Het museum zelf is niet groot maar wel heel educatief. Er is veel moeite gedaan om kinderen te leren over alles wat met water te maken heeft. Met name de interactieve onderdelen waren in trek. Een waterloop waar de kidneren daammen konden plaatsen en overstromingen konden veroorzaken. Ook was er een weegschaal die de kinderen woog waarna in een grote buis de hoeveelheid water verscheen waaruit diegene bestaat.

En zo zijn er meer. Een grote hit was een computerspel waarbij een speelveld op een groot plateau geprojecteerd was en waaraan 4 kinderen individueel konden spelen. Ergens anders door middel van een fietstrapsysteem een zalm in beweging worden gebracht die vervolgens allerlei obstakels moest omzeilen alvorens bij de paaigronden aan te komen.

Aan de jongste waren de educatieve panelen niet besteed. Buiten wachtte (gelukkig onder een tentzeil) de instructeurs voor een cursus kliederen met zand en water. Ik bedoel de workshop zandsculptuur. Ondertussen werd het donker en binnen vijf minuten stond ik onder een parapluietje in de stromende regen het werk van de kinderen te bewonderen.

De waterspeeltuin is voor een andere keer (die is gratis toegankelijk dacht ik), het was zo al nat genoeg. Wel weer heerlijk om een dagje de kinderen te hebben. En vermoeiend, al wordt het steeds gemakkelijker naarmate ze ouder worden.

This Post Has One Comment

  1. Veel plezier !! Klinkt leuk en die waterspeeltuin is met dit weer natuurlijk helemaal fantastisch !!

    bedankt voor de tip :-))

Geef een reactie