groepsfoto OokZo! 4 jaar
Vier jaar geleden organiseerde COC ‘s-Hertogenbosch voor het eerst een soosmiddag voor holebi’s met een verstandelijke beperking, café OokZo! Elk jaar wordt de verjaardag gevierd. En vanaf het eerste jubileum werkten de Zusjes Bijoux mee ter verhoging van de feestvreugde. Dit jaar mocht ik die klus in mijn eentje klaren.

Vanaf het begin was het een succes. De gasten van café OokZo! worden door een grote groep COC-vrijwilligers begeleid om iedereen de aandacht te geven die hij of zij verdient. Ik kom niet elke maand, maar áls ik er ben word ik steeds weer geraakt door de bezoekers. En door de toewijding van de vrijwilligers.

De eerste keer was het even afwachten hoe iedereen zou reageren op de verschijning van een struise travestie-dame. Voor deze feestelijke gelegenheden dossen we ons natuurlijk extra uit (of is het ‘doffen op’?). Maar de reacties waren gelukkig positief. De enige keer dat er minder op gereageerd werd, was toen één van de vrijwillige begeleiders met ons meedeed. Dat werd niet echt gepikt.

Maar het is zo leuk en dankbaar om te doen. Wel hard werken hoor, het is nu zondagochtend en ik ben nog steeds niet helemaal bijgekomen. Mijn werk begon met het aansnijden van de taart. Ik heb de hapjes rondgebracht, links en rechts een praatje gemaakt en tot slot een kort optreden verzorgd. Dat was wel stevig aanpoten omdat de Knillispoort met een geluidsbegrenzer werkt én omdat ik het dit jaar noodgedwongen in mijn eentje moest doen. En dat zorgt altijd voor extra zweet. Maar het was het weer dubbel en dwars waard. 

Jongens en meiden (en vrijwilligers): van harte proficiat met jullie vierde verjaardag!

Geef een reactie