Huurder Reiling Sterksel in de cel

(correctie) Heel af en toe krijg ik nog een bericht van een Brabander over één van de zaken die ik volgde als woordvoerder milieu in Provinciale Staten. Reiling Sterksel was de meest spraakmakende. Op 1 april 2015 leek er goed nieuws: de bedrijfsopvolger beloofde beterschap. Vandaag hoorde ik dat de volgende opvolger huurder in de cel zit wegens vergaande milieudelicten.

Met dank aan Bernard Gerard voor de correctie: 

Reiling Sterksel wordt tegenwoordig aangeduid als industriepark Chijnsgoed. Voormalig directeur Driessen van Reiling Sterksel is nu eigenaar van het industriepark. Hij verhuurt het aan Brueker. Neiden heeft niet zo’n beste reputatie. Driessen ken ik nog van de hele affaire Reiling (zie archief onderaan dit blog)

Reiling Sterksel verhuurt aan afvalcowboy Bruekers

Bruekers is de man die het zo mogelijk nog bonter maakte dan zijn voorgangers verhuurder. Hij zit nu in de cel:

Op 31 mei reed de man (55) in een bestelbusje. Achterin stond een duizend-litertank, vrijwel helemaal gevuld met giftig fotofixeer. Een gat in de vloer en losliggende slangen doen vermoeden dat hij het spul ergens ging dumpen. (bron: Eindhovens Dagblad)

Deze quote komt uit het meest recente artikel in het Eindhovens Dagblad. Maar het rommelt al weer een tijdje, getuige deze nieuwskoppen:

Omdat deze cowboy failliet ging, draaiden de provincie Noord-Brabant en de gemeente Heusden op voor de kosten van het opruimen van zijn zooitje chemisch afval. Mijnheer heeft namelijk niet alleen de overblijfselen van Reiling Sterksel was overgenomen, hij was in meerdere gemeenten actief. Zo lezen we in dagblad De Limburger dat de provincie Limburg beslag heeft laten leggen op panden van Bruekers. Ook hier liet handhaving te wensen over, ondanks talloze meldingen. 

Kennelijk hebben de provincies weinig lering getrokken uit het verleden. Opnieuw een triest nieuw hoofdstuk in deze geschiedenis.

Reiling-archief

Zie hier alle blogs over Reiling Sterksel. En hieronder de foto’s uit mijn archief:

https://www.flickr.com/photos/ronvanzeeland/albums/72157640291480373/

Geef een reactie