Overleg met bewoners Stationszone

Vandaag ben ik op verzoek van enkele bewoners van de stationszone in Deurne op werkbezoek gegaan om een aantal problemen in de buurt te bespreken en met eigen ogen te bekijken.

In de toekomst staat er veel te gebeuren in de buurt. De industriële bebouwing zal vervangen worden door woningen en groen. Tot die tijd mag er wat de bewoners betreft wel wat meer gehandhaafd worden. Eén van de zaken waar ik op gewezen werd is het vermoeden van illegale huisvesting van Poolse arbeiders.

Vermoeden illegale huisvesting Poolse arbeiders
Met een vijftal bewoners heb ik de problemen van een overlastgevend bedrijf in de buurt besproken. Daarover in een later stadium meer. Hier moet wat meer uitpluiswerk voor verricht worden. Met twee van de aanwezigen hebben we in de buurt een wandeling gemaakt. Onder andere naar een loods waar het vermoeden bestond dat er sinds kort illegaal Poosle arbeiders gehuisvest worden. Enkelen hadden stapelbedden zien staan en mensen zien lopen met boodschappen.

Na zelf de situatie bekeken te hebben en na overleg met SP-kamerlid Paul Ulenbelt heb ik besloten bij de gemeente Deurne officieel melding te doen van het vermoeden van illegale huisvesting en hen verzocht om een controle uit te voeren. De controle werd mij toegezegd en ik zal op de hoogte gehouden worden van de voortgang. De editie Helmond van het Eindhovens Dagblad wijdt er morgen een artikel aan. Wordt vervolgd.

Het uitzicht vanuit de tuin van één van de omwonenden.
Het uitzicht vanuit de tuin van één van de omwonenden.

This Post Has 5 Comments

 1. Hai Ron,
  héél belangrijk is dit onderwerp; als er inderdaad polen in een loods ‘hutje bij mutje’ bivakkeren: een ónmenselijke situatie dan! Ik houd morgen de krant in de gaten en zal het stukje uitknippen voor jou (ik stuur het per post naar je op). Wat is dat trouwens voor onrust in onze SP en over Jan??? Zijn er oproerkraaiers, die willen stoken of hoe zít dan nou? Graag jouw antwoord hierop…
  Groetjes van Gretha.

 2. Hai Ron,

  Het was even schrikken toen de krant me belde.
  Maar ik moest even met jou overlegen hoe verder en was blij dat van uit Den haag hulp kwam. Ben benieuwd naar het artikel in de krant, maar vooral naar het vervolg van ons verhaal. Dat is even zo belangrijk dan de polen maar dat had je wel begrepen uit de verhalen van de andere bewoners !! Ik ben het dan ook helemaal eens met Gretha al ken ik haar niet persoonlijk. Namens Alle bewoners bedankt voor je komst en hopen op een vruchtbaar vervolg…..

  Lees morgen het verhaal op

  http://www.eindhovensdagblad.nl/helmondregio/

 3. Dinsdag 7-8-2007 hebben we melding gedaan van Geluidsoverlast bij de Poltie te Deurne, dit volgens artikel 4.1.7 APV van de gemeente deurne. Tevens hebben we bij de gemeente melding gedaan van het illigaal plaatsen van een zeecontainer zie de mooie foto.Het uitzicht vanuit de tuin van één van de omwonenden. Vandaag 9-7-2007 Kwam een toezichthouder van de Gemeente Deurne ook foto`s maken, komt er dan toch schot in de zaak of voelen ze door het Werkbezoek van RON opeens nattigheid !!
  Het doet de Bewoners goed dat wij nu opeens worden gehoord en dat zelfs in Den Haag.

  Gr jack

 4. ‘Buren op de goede weg’
  door Jan van de Ven

  DEURNE – Het overleg met Helmond over de ontwikkeling van een logistiek industrieterrein op het MOB-complex aan de Helmondsingel – precies op de grens van beide gemeenten – loopt goed. “Ik heb er vertrouwen in dat we op de goede weg zijn.

  VORIGE STARTSTOP1/1VOLGENDE
  Dit zei wethouder Henk Kerkers maandagavond in de vergadering van de Deurnese commissie Ruimte & Economie.

  De wethouder reageerde daarmee op wat zure opmerkingen uit de commissie over bezwaren van Helmond tegen het bestemmingsplan, die politiek Deurne bij een eerdere gelegenheid in het verkeerde keelgat waren geschoten.

  In maart betichtte de commissie Helmond van lompheid en het hakken met de botte bijl door tegen het plan te ageren. Een dag later veegde het Helmondse gemeentebestuur de vloer aan met de Deurnese plannen voor het MOB-complex.

  Sindsdien is Deurne Helmond in het ontwerpbestemmingsplan op enkele punten tegemoetgekomen. En nu lijkt – als we Kerkers mogen geloven – alles weer koek en ei. “Het gaat in het overleg met Helmond niet over de vraag: wie haalt wat binnen.”

  Er waren bij de commissiebehandeling nog twijfels over de vraag of niet transportbedrijf Driessen de regie over het bestemmingsplan in handen had in plaats van de gemeente (fractie Doe!). En of er na al die jaren (sinds 2000) nog steeds over de haalbaarheid van het plan getwijfeld moet worden met zulke ernstige bezwaren van Helmondse kant (PvdA). Vraagtekens ook bij zaken als de huisvesting van buitenlandse werknemers op het terrein. En bij de verkeersafwikkeling op de Helmondsingel (N270). Maar de Deurne-Helmond tegenstelling werd als belangrijkste probleem gezien.

  Wethouder Kerkers’ uitleg leek aan te geven dat Deurne toch een beetje geleerd heeft van de controverse met de stad naast de deur: “We moeten hier natuurlijk geen dingen doen waardoor we problemen kunnen krijgen aan de andere kant van de weg.”

  En daarmee doelde Kerkers op de recreatieve plannen tussen de Berkendonkplas en het hippisch centrum, die Deurne samen met Helmond en waterschap Aa en Maas ontwikkelt.

 5. Oeps de gemeente doet al dingen die niet door de beugel kunnen !! En de PVDA zat te slapen tot dat een bewoner de SP op de hoogte stelde van Illegale huisvesting van POLEN ?? Twee gemeente`s moeten elkaar vinden in dit verhaal en niet elkaar in de haren vliegen !! Uit eindelijk heeft de provincie het laaste woord.
  Driessen past mooi op de locatie neem anders eens zelf een kijkje…

Geef een reactie