Vertrekregelingen (bijgewerkt 10.39 uur)

Vertrekregelingen (bijgewerkt 10.39 uur)

En ik maar netjes alles voor me houden… Gisteren zouden we het rapport van de Zuidelijke Rekenkamer over de afvloeïngsregelingen van ambtenaren ontvangen (onder geheimhouding tot vrijdag).

Niets in de brievenbus, ook niet in de digitale. Vanmorgen wel de belangrijkste conclusies in de krant. Rara…

Knap van de krant. Ik ben wel eens benieuwd waar de lek zit op het provinciehuis. Wat ik in de krant las is niets meer dan dat we summier bij het fractie-overleg te horen kregen. Maar in de krant stond meer, namelijk dat coalitiepartijen CDA, VVD en PvdA wél inzage in het rapport hebben gehad en de oppositie niet:

Hoewel het rapport van de Zuidelijke Rekenkamer komende vrijdag door de Staten moet worden besproken, lijken alleen de fractievoorzitters van de coalitiepartijen CDA, VVD en PvdA een exemplaar of een samenvatting daarvan in handen te hebben.  

Als dat waar is is dit natuurlijk een kwalijke zaak. Na het Brabants Dagblad (lees hier), kopt nu ook NOS Teletekst ‘Grote afkoopsommen in Noord-Brabant’. Voor de zekerheid nog even de e-post doorgeplozen en de brievenbus gecontroleerd… maar niets. Ik ben nu in afwachting van een telefoontje van het provinciehuis.

10.39 uur
Het blijkt dus waar te zijn. Onze fractievoorzitter Nico Heijmans heeft geen inzage gehad in het rapport. Alle Statenleden krijgen vandaag het rapport thuis met de post, gisteren verzonden. De vertrouwelijkheid is ondanks de kleine lekkage niet opgeheven.

This Post Has 3 Comments

  1. Ron,

    ik kan geen 100% instaan voor een ander, maar onze fractievoorzitter heeft in de vergadering afgelopen maandag alléén geput uit de informatie die tijdens de bijeenkomst afgelopen vrijdag is vrijgegeven. En die bijeenkomst was voor álle fractievoorzitters. Het rapport zou zover ik weet vandaag bij de post zitten…..

  2. Nico putte vrijdag ook alleen uit die vergadering. Alleen suggereert het BD dat de fractievoorzitters van CDA, VVD en PvdA het rapport zelf hebben ingezien. En dat kan ik niet controleren natuurlijk. Nico heeft het rapport in elk geval niet ingezien. Maar ik denk dat de krant de samenvatting bedoelde, en dan hebben ze het mis, want die hebben álle fractievoorzitters vrijdag gezien of gehoord.
    En zojuist zat het rapport bij de post. Nu maar lezen.

  3. afvloeïngsregelingen, wanneer mag ik zwijg geld ontvangen ??? Armoede is het grote woord in Nederland en dan moet je overal lezen over toren hoge afvloeïngsregelingen. Het is een grote schande dat veel mensen zich verrijken…

Geef een reactie