Vandaag een dagje provinciehuis met ‘s middags fractie-overleg. Maar wel met een uitgedunde fractie. Vier van de twaalf leden waren elders in touw. Veerle Sleegers en Nico Schouten waren op excursie (intensieve veehouderij) met de commissie. Dat had ik ook wel gewild, maar de fractie is voor mij minstens zo belangrijk.

Wat eerder vertrokken om met behulp van fractiestagaire Martin informatie vergaard ten behoeve van schriftelijke vragen (onderwerp lees je hier volgende week). In de fractie viel vooral op de werkbezoeken die de komende tijd al dan niet worden afgelegd. Er is wat druk uitgeoefend op de fractie om toch vooral mee te gaan naar Brussel voor een informatie- en discussiebijeenkomst van twee dagen. Slechts één SP-fractielid had zich aangemeld en het was toch wel gewenst als meer leden van de tweede fractie in grootte aanwezig zouden zijn.

De fractie gaat een werkbezoek brengen aan Boxtel. Er is een interessant programma opgezet i.s.m. onder andere onze wethouder daar, Ger Wouters. Zo gaan we onder andere een kijkje nemen in de groene nieuwbouwwijk ‘In goede aarde’ en brengen we een bezoekje aan de Kleine Aarde.

Gonny en ik hebben fiat gekregen om naar de start van Interreg IV te gaan in Antwerpen, maandag over een week.

homo-emancipatie

Voor de fractie had ik een notitie gemaakt over mijn activiteiten die ik op dit terrein het afgelopen jaar heb ontplooid en welke ik nog wil ontplooien. Gelukkig zei Nico Heijmans vooraf al dat ik sowiezo van steun verzekerd was en zeker geen toestemming hoefde te vragen aan de fractie. Maar ik vind het prettig dat de andere fractieleden op de hoogte zijn. Dan weten ze wat er speelt en een voordeel voor mij was dat ik tips kreeg én dat Mahmut aanbood mee te helpen. En die samenwerking zie ik wel zitten.

Kortom, weer veel te doen de komende weken, gelukkig. De rest kan ik om strategische redenen hier niet vermelden, maar dat komt later wel weer.

Geef een reactie