Taal: demonstratie tegen Engels

Taal: demonstratie tegen Engels

Een demonstratie omwille van een taal? In Groningen gaat het gebeuren waar Taalverdediging zich keert tegen de verengelsing aan de Universiteit.

Stichting Taalverdediging gaat de barricaden op (neemt haar naam serieus dus) en roept op tot een demonstratie tegen de opening van het academisch jaar in Groningen in het Engels. Taal als reden vor een demonstratie in Nederland.

Demonstratie bij Rijksuniversiteit Groningen tegen opening van het academisch jaar in het Engels.

Zoals je wellicht gelezen hebt is er een oproep verschenen in de nieuwsbrief van de stichting Taalverdediging, die is overgenomen in de nieuwsbrief van de stichting Nederlands, tot deelname aan een protestactie op 31 augustus in Groningen, waarvoor inmiddels vergunning is verleend. Er zal een spandoek zijn met de tekst VOERTAAL NEDERLANDS en er zullen pamfletten worden uitgedeeld waarin onder meer zal worden verwezen naar een recente brief van 14 Nederlandse hoogleraren aan minister Plasterk, waarin zij hun zorg uitspreken over de verengelsing van de Nederlandse universiteiten.

Zo’n demonstratie heeft natuurlijk meer zin naarmate er meer mensen bij aanwezig zijn. We willen je daarom ook vragen om 31 augustus naar Groningen te trekken om blijk te geven van je ongenoegen. Je kunt helpen vlugschriften uit te delen. Je wordt om 14.30 u verwacht op het Broerplein, waar het academiegebouw van de RUG staat, en uiterlijk 18.00 u gaan we met z’n allen een kop koffie of een glas drinken en begeven we ons weer huiswaarts. In bepaalde gevallen kan vervoer worden geregeld. Neem daarvoor contact op met Ad Braamkolk van de stichting Taalverdediging.

Graag vernemen we of je denkt aanwezig te zullen zijn. Tussentijds krijg je dan de laatste gegevens.


Klik hier om d.m.v. een e-berichtje te laten weten of je meedoet.

This Post Has 3 Comments

  1. Oei, ik zie nu pas dat je aanstaande vrijdag hebt staan. De opening van het Academisch Jaar is toch echt eind augustus, zoals je eerder in je tekst meldt. Bij de stichting Nederlands staat het ook fout, vandaar dat ik hier nog even terugkwam.

  2. @ Harry: Ik heb de fouten (die ik over had genomen uit het bericht van Stichting Nederlands) hersteld.

Geef een reactie