Fotosessie & Frédérique Spigt

Na een vermoeiende week was ik bang in slaap te vallen in de lekkere theaterstoelen van de Lievekamp in Oss, maar gelukkig liet Fréderique Spigt me op het puntje van mijn stoel zitten.

Fotosessie in België

Ik heb al een vermoeiende week achter de rug. Woensdag ben ik eerst naar het Vlaamse Lille gereden waar ik en femme voor studente fotografie aan de Brusselse Kunstacademie, Annelies Maes heb geposeerd. Op mijn verzoek heeft ze eerst wat foto’s gemaakt van mezelf als man. Nu ik er toch was…

Op haar verzoek heb ik me in een bruin-beige kleedje gehesen, zoals ze dat daar zo schoon kunnen zeggen. Daarna werden mijn bruine schoenen kunstig gedrapeerd naast de bruine ribfluwelen zetel. Links een kitscherig bijzettafeltje met een fles en glas (nep-)wisky en rechts van me een dito tafeltje met een pot sanseveria’s. Tegen de muur een vervallen kop van een ree. En zo moest ik vele poses aannemen. De dames waren tevreden.

Vrijdag krijg ik de (deels) bewerkte foto’s. Ik ben benieuwd. Het viel haar op dat mijn oogleden wat ‘hingen’. Maar die trok ze al fotoshoppend wel wat op. Geen enkel probleem. Niets is meer wat het lijkt.

Frédérique Spigt

Cees was ziek en dus heb ik iemand anders meegenomen naar Fréderique Spigt. En wat was ze weer goed. Programmeer la Spigt en je hebt gegarandeerd je halve zaal vol potten. Waar ze vandaan komen, Joost mag het weten, normaal zie je ze niet. Of het moet zijn dat ik op de verkeerde plaatsen kom. Maar de dames hebben wel smaak. Want Fré is en blijft onweerstaanbaar. Ze had het erg naar haar zin in Oss en ze klonk geweldig!

Geef een reactie