Moderna Museet - Stockholm - Zweden - Sweden
Gisteren zijn we naar het Museum voor Hedendaagse Kunst gegaan (Moderna Museet). We troffen het, er was een tentoonstelling met werk van Andy Warhol.

Moderna Museet

Binnen mocht niet gefotografeerd worden, buiten gelukkig wel. Daar was een grote opstelling te zien van Nikki de Saint Phalle en Jean Tenguely. Een mooie combinatie van veelkleurige figuren van De Saint Phalle met de roestige fantasiewerktuigen van Tenguely. De tentoonstelling van Warhol viel wat tegen. Alles moet tegenwoordig multimediaal, waardoor in de centrale hal naast een overvloed aan foto- en schilderwerk, ook een wirwar van beeldschermen (met geluid) tezien en te horen was. Wel hing onze eigen Beatrix er, uit de serie Reigning Queens. Maar ‘ze’ hing zo hoog en was zo slecht uitgelicht, dat je nek bijna verkrampte als je het werk goed wilde bekijken.

Stockholm - Pablo Picasso - Moderna Museet

Pablo Picasso

Verderop in de tuin, een beeldengroep van Pablo Picasso. Iets van dien aard staat ook in Rotterdam, tegenwoordig  aan de Westersingel, voor Museum Boijmans van Beuningen. Nog niet zo lang geleden stond het vlakbij het Centraal Station, onopvallend in een hoekje.

Het museum viel een beetje (een beetje maar) tegen, niet echt een grote collectie, wat geen bezwaar hoeft te zijn. Mooi werk gezien van Gerhard Richter (Bach 1-4). De snelkoppeling werkt niet, wie nieuwsgierig is zoekt op ‘Richter’ in de zoekmachine van Moderna Museet. Na het geslenter en het kunst kijken was ik zó gesloopt dat er weer een paar uurtjes slaap aan te pas moest komen, voordat ik in staat was weer wat van de stad te genieten. Wel een heel mooie stad overigens!

Stockholm, fotoset op www.flickr.com/ronvanzeeland.

This Post Has One Comment

  1. Hoi jongens,
    wat een verrassing, een mailtje uit Zweden. En inderdaad een leuk overzicht van mijn vriendin Nicky. Ik word ontzettend vrolijk van haar beelden. Geniet nog lekker van jullie zweedse vakantie! Staat ook nog op “mijn verlanglijstje” om eens te bezoeken, maar gelukkig lopen landen niet weg en word ik heel oud, dus het zal er vast wel eens van komen.

    dikke kus,

    Rianne

Geef een reactie